NYIOOC 2021. - Zlato za ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini
Nagrade

ZLATO ZA BILINI U NEW YORKU 2021. 🏆

  • - Winner of Gold Medal @ NYIOOC 2021

Svjetsko natjecanje maslinovog ulja New York International Olive Oil Competition (skraćeno: NYIOOC) najveće je i najprestižnije natjecanje u kvaliteti maslinovog ulja. Njegova godišnja lista dobitnika nagrada autoritativni je vodič najboljih maslinovih ulja svijeta i vrijednih maslinare koji ih proizvode.

Dok pišemo ovaj prilog, natjecanje NYIOOC 2021 još uvijek traje. Uslijed epidemioloških mjera, održava se virtualno, kao i toliko puno drugih manifestacija ove (i prošle) godine.

 

NYIOOC 2021.

Upravo smo obaviješteni da je naše ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini osvojilo zlatnu medalju na najvećem svjetskom natjecanju maslinovih ulja 🔥

nyiooc 2021
Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini – dobitnik Zlatne medalje u New Yorku

Kronologija

Berba 2020.

Nakon iznimno zahtjevne 2020. godine, gdje je sve bilo pod znakom pitanja:

  • hoće li biti dovoljno uroda?
  • ako i bude dovoljno uroda, hoće li biti berača?
  • kako ćemo s tom vražjom koronom? Hoće li biti problema s koordinacijom radnika?
  • kako ćemo tek s preradom maslina? Hoćemo li iskrcavati plod s maskom na licu? Što ako tada bude lockdown?

Na svu sreću, berba je prošla kako treba. Uroda je bilo dovoljno i imali smo sreću da su nas naši partneri iz uljara mogli popratiti iznimno brzom i kvalitetnom preradom, te smo još jednom napravili vrhunsko maslinovo ulje Bilini.

Prijava na NYIOOC 2021.

Čim smo primijetili da su organizatori manifestacije New York International Olive Oil Competition “otvorili” mogućnost za prijave na natjecanje, započeli smo s pripremama, ali i pazili da obavijestimo ostatak maslinarske zajednice u Hrvatskoj.

Pripremili smo dvije bočice ulja Bilini u pakiranju od po 250 ml.

bočice Bilini za NYIOOC 2021
bočice ulja Bilini pripremaju se za slanje u New York

Možda ste čitali naš prošlogodišnji članak o tome kako su naše bočice lani prekasno stigle u New York obzirom da je nastupajuća pandemija poremetila poštanske službe diljem svijeta, a SAD nisu bile izuzetak.

Naravno, i ove smo godine strepili hoće li paket stići na vrijeme kako bi naše ulje pravodobno došlo do senzorskih analitičara. Na koncu, sve je prošlo kako treba.

Iščekivanje

Kao i svake godine dosad, ni ove godine nismo spavali prije natjecanja. “Hoćemo li osvojiti medalju?” “Što ako im se naše ulje ove godine ne svidi?”… to su sve teška pitanja koja muče maslinare koji se bore s iščekivanjem rezultata na ovako prestižnom natjecanju.

I, dan za danom, došao je i taj 24. svibanj, u popodnevnim satima Vedrana je dobila email od organizatora…

Tell the world about your winning brand

The results are in and your brand is among the winners of the 2021 NYIOOC World Olive Oil Competition, the world’s most prestigious olive oil quality award.

We know how difficult it is to do what you have done. Congratulations on your remarkable achievement and thank you for making a superb, healthy product for us all to enjoy.

We hope you take a moment to consider all of the steps you and your team managed perfectly to reach this goal, and celebrate your accomplishment together.

Naravno da smo bili presretni 😊

Ušli smo u svoj korisnički račun na stranici natjecanja i dočekala nas je ova obavijest:

Čestitke, Vedrana!

Ulje Bilini je triput došlo u ruke elitnog panela ocjenjivača u New Yorku: prvi put 2018., drugi put 2019. i ovo je treći put.

Strast. Posvećenost. Priznanje.

Te tri osobine su zaštitni znak natjecanja NYIOOC te istovremeno fantastično ocrtavaju život maslinara. Lijepo je biti na otvorenom i raditi u masliniku. Lijepo, ali i naporno. Iz tog je razloga i važno da dođe priznanje za sav uloženi rad kroz godinu.

Iznimno smo zahvalni što imamo tako dobro ulje. A kao da nije bilo dovoljno što su nas nagradili, organizatori su složili i ovaj lijepi video za dobitnika Zlatne medalje:

Ukoliko želite kušati zlatom nagrađeno ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini, jednostavno kliknite na gumb ispod i u našem web shopu odaberite bocu (ili dvije) za sebe:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.