NYIOOC 2018 - Zlatna medalja za ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini!
Nagrade

NYIOOC 2018 – Zlatna medalja za Bilini u New Yorku!

  • - Zlatna medalja

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini je osvojilo zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju maslinovih ulja u New Yorku. New York International Olive Oil Competition, ili skraćeno NYIOOC, je godišnje natjecanje, na koje je ove godine prijavljeno gotovo tisuću uzoraka maslinovih ulja iz tridesetak zemalja svijeta.

NYIOOC 2018 – panel sudaca

Panel sudaca NYIOOC je također međunarodni, a među 18 sudaca ove godine se našla i predstavnica Hrvatske, Dr. Karolina Brkić Bubola. Nagrade se dodjeljuju za sjevernu i južnu hemisferu, monosortna ulja i blendove (višesortna ulja), te – kao posebnu kategoriju – organska ulja. Postoji niz kategorija, ali ono što je očito je činjenica da naša zemlja postaje priznato ime na maslinarskoj karti svijeta.

Hrvatska maslinova ulja u New Yorku

Hrvatska ulja odlično su prošla: osvojila su 27 zlatnih i 11 srebrnih medalja, a dva su ulja proglašena najboljima u svojoj kategoriji. Maslinovo ulje Bilini dobilo je zlatnu medalju u kategoriji u kojoj je za sjevernu hemisferu najboljim na svijetu proglašeno španjolsko Martin de Prado EVOO Primicia Blend, a za južnu Coupage Blanc by Jose Ignacio iz Urugvaja.  

Izuzetna nam je čast što smo kao malo obiteljsko gospodarstvo iz Istre osvojili zlatnu medalju u tako raznolikom društvu. Nadamo se da ćemo biti u prilici kušati ulja iz naše kategorije sa udaljenih, nama egzotičnih lokacija.

NYIOOC 2018 - zlato za Bilini

Ovo ne znači da manje vrednujemo naše nagrade s domaćih natjecanja, štoviše. Drago nam je da je visoki standard kvalitete ulja Bilini definiran na domaćim natjecanjima, sada i potvrđen na međunarodnoj/ globalnoj razini.

Kao i kod drugih visokih nagrada, s jedne strane osjećamo sreću i radost oko dobivenog zlata. S druge strane, tu je obveza da radimo još i više, kako bismo dugoročno osigurali sljedivost najviše kvalitete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.