Uvjeti korištenja - OPG Rakovac

Opći uvjeti

Korištenjem ove stranice smatra se da ste u potpunosti upoznati i suglasni s ovdje navedenim Uvjetima korištenja, Uvjetima prodaje i Izjavom o tajnosti podataka.

Usluga koju pruža OPG Vedrana Rakovac (dalje u tekstu OPG Rakovac) sa sjedištem u Puli, sastoji se od upravljanja sadržajem i formom, provođenja financijskih transakcija, organizacije i prodaje kao i pružanja usluga putem interneta.

Svakim daljnjim korištenjem ove stranice nakon upoznavanja s ovim uvjetima, smatra se da su korisnici suglasni s ovdje iznesenim, te pristaju na korištenje stranice i usluga koje ona pruža, a sukladno tim uvjetima. Korisnik je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki koje se pojavljuju i kreiraju pri korištenju usluga koje pruža OPG Rakovac.

Ukoliko navedeno ne prihvaćate ili se ne slažete s istim, molimo da ne koristite ovu internet stranicu i usluge koje ona pruža.

Korisnik ili krajnji korisnik je svaka osoba koja na bilo koji način posredno ili neposredno koristi ili je koristila usluge na web stranici opg-rakovac.hr.

OPG Rakovac zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji dio svog poslovanja, uključujući i bez ograničenja, vrijeme dostupnosti, sadržaj, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje ovih internet stranica.

OPG Rakovac može prestati slati informacije, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka, te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje druge karakteristike. OPG Rakovac zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim i nužnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih uvjeta korištenja internet stranice i / ili izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga OPG Rakovac savjetuje korisnicima da periodično ponovno pročitaju informacije sadržane u uvjetima korištenja i izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi bili informirani o eventualnim promjenama.

Ako dođe do promjene Uvjeta korištenja i / ili Izjave o povjerljivosti podataka, a korisnik nastavi koristiti ovu internet stranicu, smatra se da prihvaća nove Uvjete korištenja i izmijenjenu Izjavu o povjerljivosti podataka. Svaka eventualna izmjena ili brisanje uvjeta korištenja važeća je prema trećima odmah po objavi na internetskim stranicama opg-rakovac.hr. Svako korištenje, osim upoznavanja s izmjenama uvjeta, predmetne internet stranice od strane krajnjeg korisnika nakon takve promjene podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena. Obveza i dužnost korisnika je da koriste internetsku stranicu opg-rakovac.hr isključivo u skladu s propisima Republike Hrvatske, kao i s općim moralnim i etičkim načelima. OPG Rakovac može u svakom trenutku vršiti kontrolu sadržaja na svojim internet stranicama, a s ciljem osiguranja poštivanja ovih uvjeta korištenja i poštivanja propisa Republike Hrvatske.

Autorska prava

Kompletan sadržaj koji se nalazi na ovoj internet stranici vlasništvo je OPG Rakovac, te je kao takav zaštićen zakonom ili se koristi sukladno odobrenju nositelja autorskih prava, te nositelja prava na žigovima i / ili dizajnu, kao i sukladno drugim potrebnim odobrenjima. OPG Rakovac je također nositelj autorskih prava na kompletnom vizualnom sadržaju internet stranice opg-rakovac.hr nužnom za ispravno i nesmetano funkcioniranje.

Zabranjeno je bilo kakvo umnožavanje, distribuiranje, kopiranje i/ili objavljivanje sadržaja internet stranice opg-rakovac.hr bez prethodnog pismenog odobrenja vlasnika.

Svako kršenje ove zabrane može imati za posljedicu povredu autorskih prava ili kakvog drugog prava, stoga može proizvesti neželjene učinke kao što su pokretanje raznih vrsta sudskih postupaka, a osobito može dovesti do kaznenog progona.

Korisnik može s ove internet stranice preuzimati, ispisivati ili spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo i isključivo u svrhu svoje vlastite i osobne upotrebe.

Ograničenje odgovornosti

Sadržaj stranice opg-rakovac.hr korisnici koriste isključivo na vlastitu odgovornost. OPG Rakovac nije odgovoran za posljedice koje eventualno mogu nastati upotrebom ove internet stranice, kao ni za točnost, porijeklo, kvalitetu, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ovih internet stranica, kao ni za sadržaj postavljen od strane korisnika, trećih osoba ili neovlaštenih korisnika.

Korisnicima nije dozvoljeno putem ovih internet stranica objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji drugi način materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava ili diskreditiraju drugi.

OPG Rakovac zadržava diskrecijsko pravo da sam ocijeni je li došlo do povrede obveza od strane korisnika. OPG Rakovac zadržava pravo deaktivacije korisničkog računa u slučaju neprimjerenih komentara, provokacija i sl., a bilo kakav sadržaj koji nije u skladu s uvjetima korištenja bit će odmah uklonjen ili promijenjen bez posebne najave ili obrazloženja.

OPG Rakovac nije odgovoran za bilo kakav eventualni gubitak ili štetu nastalu iz razloga što se korisnik oslonio na informacije dobivene na ovom internet portalu. Opg-rakovac.hr sadrži poveznice (linkove) prema drugim internet stranicama i ne smatra se odgovornim za sadržaj na tim stranicama. U slučaju da korisnik pristupi internet stranicama trećih strana, čini to isključivo i samo na vlastitu odgovornost, što podrazumijeva isključenje odgovornosti OPG Rakovac.

Korisnik je suglasan da je korištenje internet stranice opg-rakovac.hr isključivo na njegovu vlastitu odgovornost. OPG Rakovac, kao niti jedna treća osoba povezana s njim, ne jamče ni na koji način da upotreba ove internet stranice neće biti prekinuta ili da će biti bez poteškoća u radu. Korisnik je suglasan s time da pristup ovoj internet stranici ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen zbog rutinskog održavanja stranice i/ili iz drugih razloga za koje nije odgovoran vlasnik ove stranice.

Krajnji korisnik je upoznat i suglasan s činjenicom da pri korištenju internetskom mrežom ponekad može doći do tehničkih problema pri funkcioniranju navedene, a s time i do privremenog prekida usluga. Takvi i slični događaji su izvan kontrole OPG Rakovac, pa iz tog razloga OPG Rakovac ne može biti odgovoran za bilo kakav gubitak podataka ili kakav drugi štetni događaj do kojeg može doći za vrijeme korištenja i pružanja usluga. OPG Rakovac ni u kojem slučaju neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja ovom internet stranicom. Korisnik potvrđuje da se ovo odnosi na cjelokupan sadržaj web stranice.

Ova izjava o odgovornosti se odnosi na sve eventualno nastale štete ili moguće ozljede uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, lošim osobinama, prekidom, izuzećem, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, raskidom ugovora, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom ili bilo kakvom drugom radnjom.

Registrirani korisnici

Korisnici prilikom registracije moraju unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i tajnu lozinku.

Korisnik je suglasan da su sve opcije međusobnog komuniciranja javnog karaktera i nemaju status povjerljivih informacija, pa stoga OPG Rakovac može nadzirati sadržaj komunikacije korisnika bez njihovog znanja i posebnog odobrenja. Pošto OPG Rakovac obavezno ne kontrolira ili autorizira sadržaj poruka ili informacija koje se mogu naći na ovim internet stranicama, OPG Rakovac nije odgovoran kako za radnje koje korisnik poduzima u bilo kojem djelu ove internet stranice, tako i za sadržaj koji bi korisnik mogao postaviti na istima.

Internet stranica opg-rakovac.hr zadržava pravo objave informacija u slučaju tužbe ili zakonskih akcija podignutih zbog korisničkih sadržaja.

Registrirani korisnici obvezuju se da neće:

 • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja,
 • maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način povređivati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa,
 • objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj, uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima,
 • uploadati datoteke koje sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav drugi štetni software,
 • lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika, ili kreirati višestruke profile,
 • sugerirati na bilo koji službenu povezanost sa web stranicom opg-rakovac.hr,
 • kršiti bilo koji važeći zakon.

OPG Rakovac može u svako doba raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim korisnikom, te mu ukinuti lozinke/zaporke ili korisničke račune. U tom slučaju ne prestaju vrijediti uvjeti koji se odnose na odgovornost i obveze korisnika.

Izjava o privatnosti

Web stranica opg-rakovac.hr (u nastavku: “web stranica”) predano štiti privatnost svojih korisnika. Ova Izjava o privatnosti sadrži odredbe kako web stranica prikuplja i koristi podatke. Pristupom web stranici korisnici se slažu s načinima prikupljanja i korištenja podataka opisanim u ovoj izjavi o privatnosti.

Zaštita osobnih podataka vrlo je važna za nas. Stoga obrađujemo Vaše podatke isključivo na temelju zakonskih propisa. U ovim pravilima o privatnosti Vas obavještavamo o najvažnijim aspektima obrade podataka unutar naše web stranice.

Kontaktirajte nas: Ako nas kontaktirate putem obrasca na web stranici ili putem e-maila, vaši podaci za kontakt će biti pohranjeni kako bismo obradili vaš zahtjev i u slučaju naknadnih pitanja. Nećemo dijeliti te podatke bez vašeg pristanka.

Obrada vaših podataka

Uslužne tvrtke mogu samo pružati usluge koje se nude brzo i ekonomično uz pomoć elektronske obrade podataka, a za to nam trebaju osobni podaci. To je također slučaj ako želimo stupiti u kontakt s vama ili ukoliko biste željeli da vas konzultiramo. Prikupljanje, obrada i korištenje ovih podataka u pravilu je uređeno zakonom.

Prilikom svih posjeta ili pristupa korisnika našem mrežnom odredištu, te prilikom skidanja informacija s naših stranica, izrađuju se podaci o tim procesima, te se isti pohranjuju u datoteci na našem serveru. Nijedan osobni podatak neće biti prikupljen. Podaci se pohranjuju anonimno i, stoga, bez osobne reference. Ti se podaci prikupljaju zbog zaštite sigurnosti podataka, te u statističke svrhe.

Jednom godišnje možete zatražiti informacije o vašim pohranjenim osobnim podacima bez naknade. Svaki dodatni zahtjev u istom godišnjem razdoblju će se naplatiti. Osim toga, možete zatražiti ispravak podataka ako su isti netočni ili nepotpuni. Možete podnijeti zahtjev za brisanje ili blokiranje vaših podataka, ukoliko je njihovo prikupljanje, obrada ili uporaba dokazano nedopušteno ili više nije potrebno. Da biste iskoristili ta prava, upotrijebite podatke za kontakt navedene na ovom mrežnom odredištu.

Anonimizacija IP adresa

Na ovoj web stranici koristimo funkciju “aktivacija IP anonimizacije”. Kao rezultat toga, Google će unaprijed skratiti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna će IP adresa biti poslana Googleovom poslužitelju u SAD i tamo će se skratiti. U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, sastavljao izvješća o aktivnostima na web stranici i pružao druge usluge vezane uz aktivnost web stranica i korištenje interneta korisniku mrežnog odredišta. IP adresa koju Google Analytics dodjeljuje kao dio Google Analyticsa neće se spojiti s drugim Googleovim podacima.

Statistička evaluacija / praćenje

Slijedeći kolačići usmjereni na ciljeve koriste se za statističku evaluaciju korištenja naše web stranice.

Praćenje za personalizaciju

Kolačić se koristi za prikaz prilagođenih prijedloga stranice. Na taj način ne pohranjuju se IP brojevi. U sklopu posjeta web stranici prikupljaju se sljedeći podaci pomoću piksela koji je integriran na svaku web stranicu:

 • Unutarnji ID pozvane stranice
 • Atributi pozvane stranice
 • Kategorije pristupljene stranice

Ti se podaci neće otkriti.

Korištenje kolačića

Naša web stranica koristi takozvane kolačiće. To su male tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem uređaju pomoću preglednika. Oni ne štete.

Kolačiće koristimo kako bismo svoju ponudu učinili jednostavnijom za korisnika. Neki kolačići ostaju pohranjeni na vašem uređaju dok ih ne izbrišete. U uputama preglednika možete pronaći naputak kako izbrisati kolačiće. Kolačići nam omogućuju prepoznavanje vašeg preglednika za vaš sljedeći posjet.

Ako to ne želite, možete postaviti preglednik tako da vas obavijesti o postavljanju kolačića i to dopuštati samo u pojedinim slučajevima.

Onemogućavanje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše web stranice.

Korištenje servisa Google Analytics

Ova web stranica koristi funkcije servisa Google Analytics za potrebu web analize. Dobavljač je Google Inc., 1600 amfiteatar Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.

Google Analytics koristi kolačiće.

Prilikom vaše posjete ovoj web stranici koriste se kolačići za generiranje podataka koje Google prikuplja i obrađuje. To možete spriječiti preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika koji je dostupan na sljedećem linku: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

Više informacija o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovim pravilima o privatnosti: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Bilten dostavljan e-poštom (Email Newsletter)

Možete se pretplatiti na naš bilten (newsletter) putem naše web stranice. Za to nam je potrebna vaša adresa e-pošte i vaša izjava da prihvaćate newsletter. Dopunske informacije o tvrtki, adresi i područjima interesa obrađujemo i koristimo za slanje traženih informacija. One neće biti prosljeđivane trećim stranama.

Možete odbiti vaš pristanak za pohranu podataka, upotrebu vaše adrese e-pošte za potrebu dostave newslettera u bilo kojem trenutku – to možete učiniti putem poveznice u pojedinom biltenu ili izravnim kontaktom na info@opg-rakovac.hr. U tom ćemo slučaju odmah izbrisati vaše podatke u vezi dostave newslettera.

Za distribuciju newslettera koristimo sustav MailChimp (zaštitni znak tvrtke Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, SAD). MailChimp je prilagođen Privacy Shield dogovoru o zaštiti podataka, te se mora pridržavati pravila o privatnosti EU-a. Pravila o zaštiti privatnosti od strane MailChimpa: https://mailchimp.com/legal/privacy/ će koristiti vaše podatke samo u svrhu dostave newslettera, procjenu isporuke i poboljšanja usluge. MailChimp vas neće izravno kontaktirati ili koristiti vaše podatke. Oni se neće prosljeđivati trećim stranama. Podaci koje koristi MailChimp uključuju “web beacon” koji u MailChimp šalje informacije o otvaranju newlettera i/ ili aktivaciju poveznica unutar newslettera. Kod tog procesa, informacije o vašem Internet pregledniku, vašoj IP adresi i vašoj lokaciji će biti poslane u MailChimp.

Remarketing / Retargeting

Ovo mrežno odredište koristi tzv. “oznake retargetiranja”. Oznaka “retargeting” je JavaScript programski kod, koji se nalazi u izvornom kodu ove web stranice. Kada korisnik posjeti jednu od stranica koje sadrže kod za retargeting, davatelj online oglašavanja (npr Google) postavlja kolačić u Internet preglednik korisnika i potom povezuje tog korisnika sa pripadajućim popisom retargeting publike. Taj se kolačić upotrebljava za pokretanje kampanja ponovnog ciljanja (“Oglašavanje temeljeno na interesima”) na drugim web mjestima.

To su usluge tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD, u daljnjem tekstu “Google”). Google upotrebljava kolačiće pohranjene na vašem računalu i pomoću njih analizira korisnikovu uporabu web stranice. Informacije koje kolačić generira o vašoj uporabi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenijet će i pohranjuje Google na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. Google potom u svojoj evidenciji skraćuje IP adresu za posljednje tri znamenke, pa samim time daljnje korištenje te IP adrese više nije moguće. Google je u skladu sa US Safe Harbor pravilima o zaštiti privatnosti i registriran je u US Safe Harbor programu Ministarstva trgovine. Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, sastavljao izvješća o korištenju mrežnog odredišta za upravitelje web stranica i pružao druge usluge povezane s aktivnostima na web stranici i korištenjem Interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama ako je to propisano zakonom ili ako treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea. Treće strane, uključujući Google, stavljaju oglase na web stranice na internetu. Treće strane, uključujući Google, koriste pohranjene kolačiće kako bi poslužili oglase na temelju prethodnih posjeta korisnika na ovoj web stranici. Google nikada neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima na Googleu. Prikupljanje i skladištenje podataka se može u svakom trenutku poništiti, a što će imati efekta u budućnosti.

Poveznice na druge web stranice

Ovo mrežno odredište sadrži poveznice na druge web stranice (tzv. eksterne veze). Nemamo kontrolu nad činjenicom da li su operatori drugih web stranica u skladu s propisima o zaštiti podataka.

Sigurnost osobnih podataka

Osobni podaci koji se razmjenjuju između vas i nas putem naše web stranice prenose se najsuvremenijim vezama. Svi korišteni IT sustavi zaštićeni su od neovlaštenog pristupa sigurnosnim sustavima, a zaposlenici se obvezuju na tajnost podataka. Međutim, OPG Rakovac nema utjecaja na prijenos podataka putem Interneta i stoga ne može isključiti zlouporabu pristupa treće strane. Prijenosni podaci pohranjeni su za daljnju obradu.

Nesuglasnost s prikupljanjem / kontrolom podataka

Ukoliko nam ne dopuštate uporabu kolačića, određene značajke i stranice neće funkcionirati prema očekivanjima. Kolačići koji su već na vašem računalu mogu se izbrisati u bilo kojem trenutku. Postupak možete pronaći u uputama preglednika.

Naša obrada podataka temelji se na zakonskim odredbama članka 96, stavak 3 TKG i članak 6. stavak 1 lit. (pristanak), kao i recital 47 (legitiman interes) GDPR-a.

Međutim, imate pravo na informacije, ispravke, brisanje, ograničavanje, prijenos podataka, nesuglasnost i opoziv. Ako smatrate da je prekršeno vaše pravo prema zakonu o zaštiti osobnih podataka, ili da je prekršen bilo koji od vaših zahtjeva za privatnost, možete se obratiti nadležnoj instanci. U Hrvatskoj to je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Pravila o privatnosti za korištenje društvenih mreža

Facebook: Na našim su stranicama ugrađeni dodaci društvene mreže Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, USA). Facebookove dodatke možete prepoznati po logotipu Facebooka ili gumbu “Like”.

Ako posjetite našu web stranicu s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka Facebook prenosi izravno u vaš preglednik i unosi ga na web stranicu. Putem ove integracije dodataka, Facebook prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta. Ako imate Facebook korisnički račun, prijavljeni ste na Facebook tijekom posjeta našoj web stranici ili spremite Facebook kolačiće na vašem računalu, Facebook može dodijeliti posjet vašem Facebook korisničkom računu. Ako ste u interakciji s dodacima, na primjer, klikom na „Like” gumb ili ostavljajući komentar, odgovarajuća informacija se iz vašeg preglednika šalje izravno na Facebook, u kojoj se čuva, i – ovisno o postavkama vašeg Facebook profila – može biti prikazana na vašem Facebook profilu. Ako ne želite da Facebook sprema te podatke, odjavite se s Facebooka prije nego što posjetite naše web stranice, ili izbrišite Facebook kolačiće.

Za više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Facebooka, kao i o vašim povezanim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti, pogledajte pravila o privatnosti tvrtke Facebook: https://www.facebook.com/policy.php

Instagram: Na našim stranicama postoje dodaci društvene mreže Instagram (Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, SAD). Instagramovi dodaci vas prepoznaju npr. pri korištenju “Instagram kamere”.

Ako posjetite našu web lokaciju s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima tvrtke Instagram. Instagram šalje sadržaj dodataka izravno u vaš preglednik i uključi ga na web stranicu. Kroz ovu integraciju dodataka, Instagram prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta, čak i ako nemate korisnički profil na Instagramu, ili ukoliko trenutno niste prijavljeni na Instagram. Ti se podaci (uključujući vašu IP adresu) šalju izravno s vašeg preglednika na poslužitelj Instagrama u SAD-u i bivaju pohranjeni tamo. Ukoliko ste, međutim, prijavljeni na Instagram, Instagram može odmah dodijeliti vašu posjetu našoj stranici ili klik na „Instagram”” gumb izravno na vaš Instagram račun i ta se informacija također može prikazati vašim Instagram kontaktima. Dodatne informacije o opsegu i upotrebi podataka Instagrama i srodnim pravima potražite izravno na Instagramu: https://help.instagram.com/155833707900388

Google karte: Za prikaz zemljovida, karata i sl. Koristimo karte s Google karata (tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD). Ako upotrebljavate tu platformu, bit ćete izravno povezani s Googleovim poslužiteljima, a vi ćete prenijeti podatke, IP adresu, podatke o lokaciji i sve druge podatke Googleu. Korištenjem ove usluge automatski prihvaćate Googleova pravila o podacima: https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Trajanje pohrane podataka

OPG Rakovac prikuplja i koristi osobne podatke kako bi vam pružili optimalnu ponudu usluga i obavještavali Vas o novim proizvodima. Ukoliko za njih niste zainteresirani, uvijek nas o tome možete obavijestiti putem kontakt podataka u pravnoj obavijesti.

Podaci pohranjeni kod nas – uključujući i osobne podatke – bivaju pohranjeni sve dok to odgovara zakonskoj obvezi pohrane ili je prikladno za ispunjenje naših usluga.

Prikupljanje osobnih podataka

Da biste se prijavili kao korisnik, web stranica treba informacije koje dopuštaju osobnu identifikaciju (osobne podatke) ili nam dopuštaju da kontaktiramo korisnika o provedbi usluga ili transakcija koje je tražio, kao npr. primanje informacija o uslugama/proizvodima koje nudi web stranica, narudžbama i sl. Osobni podaci koje prikupljamo, mogu uključivati korisničko ime i prezime, naziv tvrtke ili organizacije, email adresu, adresu prebivališta ili boravišta, kontakt telefon, mjesto poslovanja/sjedište tvrtke, informacije o poslu i informacije o tvrtki korisnika.

Stranica može prikupljati određene podatke o posjetu korisnika, kao što je ime davatelja Internet usluga i IP adresa (Internet Protocol) preko koje korisnik pristupa na internet, datum i vrijeme, tj. kada korisnik pristupa na web stranicu i internet adresu web stranice odakle je korisnik izravno došao na stranicu. Ovi podaci se koriste za poboljšanje i administraciju same web stranice, analiziranje trendova i podataka.

Upotreba osobnih podataka

Osobni podaci prikupljeni na ovim web stranicama biti će korišteni za funkcioniranje same web stranice i za provedbu usluga ili transakcija koje je korisnik tražio ili dopustio. U te svrhe možemo koristiti osobne podatke kako bi korisniku mogli ponuditi učinkovitije usluge ili da poboljšamo web stranicu kako bi postala jednostavnija za upotrebu tako da se ukloni potreba za višestrukim unosom istih podataka.

Korisnikove osobne podatke možemo koristiti u svrhu da mu nudimo važne informacije o uslugama koje koristi, uključujući važna ažuriranja i obavijesti. Osim toga, možemo korisnicima njihovom dozvolom slati informacije o drugim uslugama.

Ako se korisnici prijave ili pristanu na primanje promotivnih emailova, web stranica može koristiti prilagođene linkove ili slične tehnologije kako bi pratili email linkove koje korisnici odabiru. Na taj način možemo prikupljene informacije povezati sa korisnikovim osobnim podacima, da bi mu mogli nuditi još kvalitetniju email komunikaciju ili informacije o kupnji. U svakoj email poruci koju pošaljemo korisniku je link koji omogućuje prekid slanja te vrste poruka na email adresu korisnika.

Kontrola osobnih podataka

Ako nije drugačije navedeno, osobni podaci dobiveni od strane korisnika na stranici bez njegove dozvole neće biti dani na uvid bilo kojoj drugoj fizičkoj ili pravnoj osobi.

Web stranica može povremeno slati email poruke u kojima korisnike obavještava o tehničkim ili sigurnosnim problemima koji su povezani sa uslugama/proizvodima koje je tražio ili sa potvrdom tražene usluge. Za neke usluge uspostava kontakta s korisnicima je najvažniji dio usluge. Slanje te vrste obavijesti korisnici ne mogu spriječiti, jer smo mišljenja da su najvažniji dio usluge koju su odabrali.

Ažuriranje izjave o privatnosti

Zadržavamo pravo da ova Izjava o privatnosti može biti povremeno ažurirana. Kada se to učini, mijenja se datum posljednje izmjene, prikazan na dnu izjave o privatnosti. O značajnim promjenama ove Izjave o privatnosti korisnike ćemo obavijestiti ili stavljanjem istaknute obavijesti na web stranicu ili dostavom izravne obavijesti putem emaila.

Preporučamo da korisnici web stranice povremeno provjere ovu Izjavu o privatnosti kako bi ostali u tijeku na koji način web stranica štiti njihove osobne podatke koje prikuplja. Nastavak korištenja ove web stranice predstavlja pristanak korisnika na ovu Izjavu o privatnosti i na moguća ažuriranja.

Razno

Ukoliko bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz ovih uvjeta korištenja, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom tih prava, kao ni bilo kojih drugih ovdje navedenih prava.

Ističe se da su naslovi iznad poglavlja ovih Općih uvjeta prodaje postavljeni radi lakšeg snalaženja, te da isti niti na koji način ne utječu na tumačenje ovih Općih uvjeta prodaje. U slučaju ništavnosti, pobojnosti ili neprovedivosti bilo koje odredbe ovih Općih uvjeta prodaje takva ništavna, pobojna ili neprovediva odredba neće utjecati na valjanost ostalih odredbi ovih Općih uvjeta prodaje.

Za sve pravne sporove koji mogu nastati vezano za korištenje ove internet stranice nadležan je sud u Puli.

Naručivanje

Prilikom narudžbe kupca u web trgovini OPG Rakovac, sklopljen je Ugovor između OPG Rakovac i kupca u web trgovini i to u trenutku kada OPG Rakovac kupcu pošalje prvi email o statusu njegove narudžbe.

Plaćanje

Korisnicima/kupcima su trenutno na raspolaganju sljedeće mogućnosti plaćanja:

 1. pouzećem – plaćanje dostavnoj službi prilikom preuzimanja paketa,
 2. općom uplatnicom ili bankovnim prijenosom,
 3. PayPalom.

Dostava

Dostava je moguća na području cijele Hrvatske i na adrese u inozemstvu.

Cijene dostave izračunavaju se kalkulatorom dostave u sklopu našeg web shopa.

Partneri za dostavu pošiljki su tvrtka DPD Croatia d.o.o. i Hrvatska pošta, a prema potrebi i druge dostavne službe.

Sve narudžbe bit će isporučene u roku do 7 radnih dana za Hrvatsku, od trenutka primitka narudžbe. Ukoliko narudžba ne bude isporučena u roku do 7 radnih dana po izvršenoj narudžbi, korisnik se upućuje na kontaktiranje OPG Rakovac, koji će potom krenuti u rješavanje problema i povratno izvijestiti korisnika o stanju njegove narudžbe e-poštom. Prilikom narudžbe za plaćanje pouzećem, ukoliko kod dostave robe Korisnik ne bude na adresi dostave, te također neće biti dostupan putem kontakt broja koji je ostavio, OPG Rakovac se oslobađa obveze pridržavanja navedenih rokova isporuke, te postoji mogućnost da će se naručeni proizvod vratiti u OPG Rakovac, a naknadna dostava izvršiti u dogovoru s Korisnikom i na njegov trošak. Ukoliko Korisnik neće biti dostupan u roku od 3 (tri) dana od prvog pokušaja isporuke, narudžba će se stornirati, te OPG Rakovac ima pravo od Korisnika tražiti naknadu troškova. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, OPG Rakovac će kontaktirati Korisnika u najkraćem mogućem roku. OPG Rakovac zadržava pravo ne isporučiti robu kod narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima.

Reklamacije

Korisnik u roku od 14 (četrnaest) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda ima pravo na reklamaciju kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda, ukoliko prilikom preuzimanja robe uoči nedostatke na proizvodima, ili su dostavljeni proizvodi neispravni. OPG Rakovac će na osnovu opravdanog zahtjeva za povrat ili zamjenu Korisniku vratiti sredstva na račun koji je Korisnik naveo u samom zahtjevu ili zamijeniti proizvod s novim u roku 30 (trideset) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda.

Korisnik najavljuje povrat kupljenih proizvoda slanjem emaila na adresu info@opg-rakovac.hr s navođenjem podataka vezanih uz kupnju i reklamacijom. Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu o kojoj je Korisnik obaviješten. Troškove povrata proizvoda snosi Korisnik.

Korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena).

Ukoliko se nedvojbeno utvrdi da je reklamacija na proizvod neopravdana (npr. otvoren ili korišten proizvod) ili da je do neispravnosti naručenog proizvoda došlo zbog neadekvatnog rukovanja ili uporabe tada OPG Rakovac nije dužan izvršiti povrat novca ili dostaviti zamjenski proizvod. Reklamirani proizvod bit će vraćen korisniku o njegovom trošku uz pisano objašnjenje razloga neprihvaćanja zahtjeva za povratom ili zamjenom.

Ukoliko je došlo do pogreške prilikom pakiranja naručenih proizvoda, te kupac nije dobio naručeni proizvod već neki drugi, dužan je navedeno prijaviti slanjem maila na adresu info@opg-rakovac.hr u roku od 8 (osam) dana od primitka pošiljke. U tom slučaju, Korisnik vraća krivo isporučen proizvod na trošak OPG Rakovac, koji se obvezuje isporučiti naručeni proizvod ili izvršiti povrat novca (sukladno zahtjevu Korisnika) u roku od 15 (petnaest) dana od zaprimljenog krivo isporučenog artikla.

Ukoliko Korisnik nije dobio naručeni i plaćeni proizvod, dužan je to prijaviti u roku od 8 (osam) kalendarskih dana od dana očekivanog dolaska naručenog proizvoda slanjem maila na adresu info@opg-rakovac.hr. OPG Rakovac je u tom roku dužan utvrditi što se dogodilo sa reklamiranom pošiljkom, te korisnika obavijestiti o daljnjem rješavanju reklamacije.

U slučaju da su kod određenog proizvoda navedeni posebni uvjeti vraćanja robe, tada vrijede ti posebni uvjeti.

Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na email: info@opg-rakovac.hr ili na adresu Vidikovac 68, 52100 Pula ili na broj telefona 098 794 068.

U slučaju skrivenih nedostataka, koji nisu bili vidljivi prilikom preuzimanja, primjenjuje se odredba Zakona o obveznim odnosima.

Primjedbe i prigovori

OPG Rakovac poštuje važeći Zakon o zaštiti potrošača.

U slučaju primjedbe ili pritužbe, kupac može stupiti u kontakt s OPG Rakovac na broj telefona: 098 794 068 ili email: info@opg-rakovac.hr.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača Kupac može pisani prigovor podnijeti putem pošte ili elektroničke pošte. Na sve primjedbe i prigovore OPG Rakovac će odgovoriti u roku od maksimalno 15 dana od zaprimanja prigovora ili primjedbe.

Adresa za pismeni prigovor: OPG Rakovac, Vidikovac 68, 52100 Pula

Email adresa za pismeni prigovor: info@opg-rakovac.hr

OPG Rakovac nastoji prema svojim najboljim mogućnostima rješavati sporove, primjedbe i prigovore mirnim putem.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

OPG Rakovac ulaže dobru volju da svaki eventualni spor ili pritužbu riješi sporazumno i mirnim putem. Ovime obavještavamo kupce o pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova.

Rok za jednostrani raskid Ugovora

Potrošač (navedeno vrijedi isključivo za fizičke osobe koje kupuju artikle za namjene izvan svoje privredne vrijednosti) ima pravo u roku od 14 dana od preuzimanja artikla obavijestiti prodavača da odustaje od ugovora, bez potrebe navođenja razloga svoje odluke. Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam poslali robu nazad.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu povrata robe na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka (najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora) pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastili za primanje robe.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami i u slučaju da iskoristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora i u slučaju da roba ne može biti vraćena poštom zbog svoje prirode na uobičajen način.

Povrat novca bit će izvršen nakon što nam roba bude vraćena, uplatom na Vaš bankovni račun.

Kod odustajanja od ugovora gdje je korišten popust ili promotivni kod, ta se sredstva smatraju popustom, te se ne vraćaju korisniku.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Artikl potrošač mora vratiti neoštećen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je artikl uništen, pokvaren, izgubljen ili se smanjila njegova količina, a da za gore navedeno nije kriv potrošač.

Trošak koji ide na teret potrošača ako odustane od ugovora je trošak vraćanja artikla.

Potrošač nema pravo odustati od ugovora ukoliko je predmet ugovora izrađen po detaljnim uputama potrošača i prilagođen njegovim osobnim potrebama.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili drugu adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na dnu ove stranice.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj stranici može se poslati na našu email adresu: info@opg-rakovac.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ime, prezime i adresa Potrošača _____________________________________________-

Prima: OPG Rakovac, Vidikovac 68, 52100 Pula, email: info@opg-rakovac.hr, broj telefona: 098794068

Ja __________________ ovime izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji robe:

_______________________________, naručene dana:___________________ i primljene dana:________________.

Potpis potrošača:

Datum:

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat nepravilnog rukovanja i nepravilnog korištenja, osim onog koje je potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ostali uvjeti

OPG Rakovac ne snosi odgovornost za eventualnu štetu koja može nastati Korisniku i trećima:

o   uslijed neautoriziranog korištenja podataka kod kupovine ili štetu povezanu sa takvim korištenjem,

o   u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja usluge kupovine preko interneta, ako predmetna šteta nije nastala krivnjom OPG Rakovac.

OPG Rakovac ne snosi odgovornost za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske veze prilikom korištenja webshop usluge.

Svi sporovi koji mogu nastati temeljem ovih uvjeta rješavat će se pred nadležnim sudom u Puli.