OPG Rakovac | Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini

OPG Rakovac – Naša priča

Ne baš tako davno Saša i ja smo živjeli obični sretni gradski život project managera i sales managera. ?‍??‍? Niz čudnovatih događanja pokrenut je kada sam više iz štosa nego iz nekog plana ili razloga krenula na tečaj maslinarstva. Imala sam sreće jer sam naletjela na predavača entuzijastu koji je svoju ljubav prema prirodi znao prenositi na one koji su voljni čuti, i tako su masline, koje su mi zapravo oduvijek bile drage – postale definitivno najdraže! I tako… malo pomalo, nastaje priča o OPG Rakovac

“…žilava skromna kultura koja uspijeva na rubu vinograda ili uz zid.”

Splet okolnosti bio je takav da je Saša, urbani rocker sa četvrtog kata, uletio u situaciju u kojoj su ga dočekale masline zarasle u metar i pol visoku travu, i pravi praktikum maslinarskih problema: od paunovog oka i čađavice, do stabala koja bježe u nebo, čupava i divlja kao njegova frizura. Naravno, čovjek je uz zapuštene maslinike dobio i dva vrlo, VRLO rabljena traktora, nikakvo znanje kako ih koristiti, i suprugu teoretičarku sa skromnim rasponom fizičke snage. Ali uporan i energičan, tvrdoglav i svojeglav kakav je, vrlo je brzo naučio sve što treba, i činjenicu da se sa učenjem nikad ne staje. Ne možemo reći da u procesu učenja nije bilo problema. Bilo je tu svašta. Noga zaglavljena između kotača i karoserije traktora, dok Saša pokušava ispraviti traktor da oslobodi nogu… Ali, to je sada svladano. ?

Danas je naša mala obitelj, naše malo poljoprivredno gospodarstvo, stalo na noge. Stabla su sve moćnija i ljepša. Ploda je sve više, a ulje, koje je od dana prvog bilo odlično, odlično je i dalje. Srećom, posla ima beskonačno, pa nam nije dosadno. I tamo gdje možda nečije oko vidi samo pašnjak ili zaraslu oranicu, mi vidimo nove mlade maslinike. Samo je pitanje vremena: ne da li, nego isključivo kada. ?‍??‍?

OPG Rakovac nastavlja s radom. 🙂

Bilini maslinovo ulje

zašto maslinovo ulje

Zašto koristiti maslinovo ulje?

Maslinovo ulje je jedna od najzdravijih namirnica poznatih čovjeku otkako je svijeta i vijeka.

kako nastaje maslinovo ulje

Kako izrađujemo naše maslinovo ulje?

Naše ekstra djevičansko maslinovo ulje izrađujemo najprije za našu obitelj i prijatelje, a višak prodajemo.

maslinici

Gdje se nalaze naši maslinici?

Naši maslinici se nalaze u pitoresknom, autentičnom istarskom selu Rakovci, par kilometara od mjesta Baderna, samo desetak kilometara od Poreča.

Naš tim

Vedrana Rakovac
Vedrana Rakovac
Vlasnica OPG Rakovac
Ivana Rakovac
Ivana Petković Rakovac
Suvlasnica OPG Rakovac
Saša Petković
Saša Petković
Marketing i prodaja

Nagrade