Odzračivanje motora na traktoru Tomo Vinković TV-420

Odzračivanje motora na traktoru TV-420

Dakle, na zahtjev nekoliko prijatelja, ovdje će biti pojašnjena problematika koja mi se dogodila jučer na traktoru Tomo Vinković TV-420. Odzračivanje motora na traktoru TV-420 je riješilo problem, a u tome mi je puno pomogao prijatelj i susjed.

Sve je počelo jučer navečer, oko 20:30 kad sam završio s oranjem maslinika za taj dan, i uputio se prema kući parkirati traktor. Nedaleko ulaza u naše imanje, motor na traktoru je počeo raditi sve slabije, te se potom, par metara prije ulaza, potpuno ugasio. Na svu sreću, uspio sam parkirati traktor van ceste, da ne smeta vozilima.

Pokušao sam nekoliko puta startati motor, ali bezuspješno. Potom mi je palo napamet da – premda TV-420 troši iznimno malo goriva, i premda sam napunio rezervoar prije nekoliko dana – zaboravio sam da oranje troši gorivo uvećanom dinamikom, i jednostavno sam ostao bez goriva. Pomislit ćete “Pa što onda, natoči i vozi”. Ali, nažalost, nije tako: usuo sam pola tanka goriva, no bez rezultata. Uslijed pokušavanja paljenja motora s praznim tankom za gorivo, u sustav dovoda goriva je ušao zrak. On se zadržao u pumpi i nije dopuštao startanje motora.

Danas ujutro sam ponovo pokušao pokrenuti traktor, opet bez uspjeha. Potom sam zamolio susjeda i prijatelja za pomoć, obzirom da on ima veliko znanje o poljoprivrednoj mehanizaciji. Dragan mi je pokazao što je potrebno učiniti da se odzrači sustav za gorivo, što je bilo neophodno kako bi se traktor mogao pokrenuti.

Najprije ću ovdje prenijeti što piše u uputama za rukovanje i održavanje traktora TV-420, a vezano uz ovaj problem:

Odstranjivanje zraka iz sistema za gorivo

Normalan rad motora zahtijeva stalan i neprekidan dovod goriva. Ne znači da u rezervoaru mora biti dovoljno goriva, već i da u sistemu za gorivo ne smije biti mjehura zraka koji mogu prekinuti dovod goriva. Ukoliko zbog nekih radova na sistemu ili zbog potpunog pražnjenja rezervoara za gorivo dođe do prodiranja zraka, isti treba odstraniti prije nego li se pristupi startanju motora. Ispuštanje vršimo na sljedeći način:

  • provjeriti da li su dobro pritegnuti svi cijevni priključci.
  • otvoriti slavinu na rezervoaru za gorivo, odvrnuti čep za ispuštanje zraka na prečistaču za gorivo i pumpati sve dok ne počne da ističe čisto gorivo bez mjehurića zraka. Zatim staviti čep na prečistač i dobro ga pričvrstiti.
  • odvrnuti čep za ispuštanje zraka na pumpi za ubrizgavanje goriva i upumpati gorivo sve dok ne počne istjecati bez mjehurića zrak, te zavrnuti vijak.
  • da bi zrak bio otklonjen iz cijevi visokog pritiska i brizgaljci, treba radilicu okrenuti nekoliko puta.

Okej. Obzirom da ja nisam upoznat s tehničkim nazivljem dijelova motora, sad ću napisati kako sam uspio otkloniti problem. Na slici ispod (kliknite na sliku za veći prikaz) sam brojem označio dva dijela motora na koje mi je Dragan ukazao.

Odzračivanje motora na traktoru TV-420

odzračivanje motora
odzračivanje motora na traktoru TV-420

Dakle, na slici iznad je prikazan prostor motora sa lijeve strane (kad gledate iz perspektive vozača). Brojkom 1 označen je jedan vijak kojeg treba lagano odvrnuti kako bi gorivo s mjehurićima zraka moglo isteći van. Ukoliko gorivo ne krene samo od sebe, pokušajte s kompresorom zraka (+ krpom oko crijeva) upuhnuti zrak u rezervoar goriva. To bi trebalo dati potisak gorivu da krene kroz iznad opisani ventil.

Nakon što prestanu istjecati mjehurići zraka, zavrnite vijak br. 1.

Potom, odvrnite vijak označen brojem 2 na slici iznad i pokušajte startati motor. Motor neće startati, ali će iz spoja kod odvrnutog vijka br. 2 početi štrcati tekućina. Nakon par štrcaja, možete zategnuti vijak br. 2.

Tada sam ponovo pokušao pokrenuti motor, i on je startao iz prve, kao zmaj! 🙂

Eto, nadam se da će ova kratka i laička uputa pomoći nekima, a ovom se prilikom još jednom zahvaljujem susjedu Draganu na nesebičnoj pomoći i savjetima. Draganova fameja je vlasnik branda Lavanda Croatia. Oni nude sjajne proizvode od lavande i pozivam vas da posjetite njihovu Facebook stranicu za više detalja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.