Zašto nas nema u New Yorku ove godine - OPG Rakovac

Zašto nas nema u New Yorku ove godine

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini je već dvije godine zaredom dobitnik zlatne medalje na natjecanju u New Yorku. Pisali smo i o nagradi koju smo osvojili 2018. godine i o prošlogodišnjoj. Ove godine, nažalost, nećemo sudjelovati. Razlog je jednostavan: naša pošiljka nije stigla u New York. NYIOOC 2020 će morati bez nas ove godine. 😢

Pravovremena prijava na NYIOOC 2020

Ovo je treća godina zaredom da smo poslali naše ulje na najprestižnije svjetsko natjecanje najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Kotizaciju za sudjelovanje na natjecanju NYIOOC 2020 smo platili na Božić 2019.

uplata kotizacije za NYIOOC 2020

Da vam uštedim vrijeme za konverziju iz USD u HRK, radi se o iznosu od cca. 2.500 kuna. Nije baš ni malo. Ali – na stranu trošak – važno nam je sudjelovati na najjačem svjetskom natjecanju, to je poanta.

Pravovremeno slanje?

U protekle dvije godine, naš je paket stigao unutar 7, maksimalno 10 dana od datuma slanja iz Pule.

Bilini paket za NYIOOC 2019

Ove smo godine paket s uljem Bilini spremili i poslali 24. ožujka. Pravilo natjecanja NYIOOC 2020 jest da ulje mora stići na njihovu adresu najkasnije 1. svibnja.

Razmišljali smo: “Jest da je globalni problem s koronavirusom, ali ako uobičajeno pošiljka stiže za 7-10 dana – ukoliko pošta uopće preuzima pakete za SAD – pa mora valjda stići unutar 37 dana!?!

Pandemija

E, pa, ne mora. Pandemija koronavirusa utječe na sve. Pa tako i na dostavu.

Pošiljka ni s današnjim danom nije isporučena.

Naša prva reakcija je bila oko mog rođendana (25.4.), kad smo posjetili poštanski ured u kojem smo poslali paket, i ispričali smo što se događa. Rekli su nam da oni tu ne mogu ništa, već da se može samo ispuniti međunarodna potražnica, ali da ne znaju kad ćemo dobiti odgovor. Jučer sam bio u istom tom poštanskom uredu s pitanjem kada bismo mogli očekivati neku informaciju i dobio odgovor: “kad dođe”.

neisporučena pošiljka

Kontaktirali smo i administratore u uredništvu New York International Olive Oil Competition, koji su nam samo mogli potvrditi da naše ulje, nažalost, nije zaprimljeno.

Normalno je da smo frustrirani zbog ovoga. A svoju smo ljutnju usmjerili na poštu. Ne znam je li objektivno ljutiti se na njih, ali – razmišljam zdravoseljački – ako ti uručujem paket i pitam te da li se može očekivati da stigne u SAD unutar mjesec dana i dobijem odgovor “ma daaaa… pošta za SAD još uvijek uredno ide, bit će to u redu“, na koga drugog da se ljutimo?

Teško nam pada, jer znamo da je naše ovogodišnje ulje apsolutno prvoklasno, za što svjedoči i nedavno osvojena Zlatna medalja i certifikat Premium ulja s natjecanja Maslina Split 2020.

Ništa, više sreće s dostavom iduće godine. Dokad se iskreno nadamo da će ova glupa korona biti prošlost.

Pozdrav od vašeg Saleta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.