Maslina Split 2020 - BILINI PREMIUM MASLINOVO ULJE
Nagrade

Maslina Split 2020. – Bilini PREMIUM ulje

  • - Zlatna medalja za višesortno ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • - Plaketa za osvojen certifikat za vrhunsko (Premium) ekstra djevičansko maslinovo ulje

Na upravo održanoj manifestaciji MASLINA SPLIT 2020. naše ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini osvojilo je dva priznanja: Zlatnu medalju i Plaketu za vrhunsko, Premium ekstra djevičansko ulje. 🥇🥇 Premium ulja su ona koja su osvojila najveći broj bodova na natjecanju.

Maslina Split je najveće regionalno natjecanje maslinovih ulja. I ove je godine sudački panel manifestacije ocjenjivao više stotina zaprimljenih uzoraka maslinovih ulja iz više zemalja. Uz hrvatske, svoja su ulja poslali i slovenski, hercegovački i crnogorski maslinari. Ulja su slana i iz daljih zemalja kao što su Albanija, Italija, Francuska i Španjolska.

Izuzetno smo ponosni što je naše ulje Bilini osvojilo tako prestižne nagrade. Evo i više informacija o našem putu na manifestaciju i zanimljivom povratku kući:

Maslina Split – naši dosadašnji rezultati

Maslina Split 2020. nije prvi nastup OPG Rakovac na ovoj manifestaciji. Mi učestvujemo neprekidno od 2016. godine. Svake godine uzastopce osvajamo vrhunska priznanja za naše ulje Bilini.

Klikom na poveznice ispod možete saznati više o svakom od naših nastupa:

Putovanje u Split

Hrvatska je jednom riječju PREDIVNA. Svaki put kad se pripremamo za odlazak na manifestaciju Maslina u Splitu unaprijed se radujemo, jer znamo da ćemo vidjeti prekrasne pejzaže naše domovine.

Evo nekoliko motiva koje smo “škljocnuli” tijekom vožnje:

Nakon što smo stigli u Split, odmah smo krenuli prema hotelu Zagreb, koji je godinama mjesto održavanja manifestacije Maslina Split. Ovaj nam je hotel već prirastao srcu. Premda ima samo dvije zvjezdice, personal je doista super, a i hrana je vrlo dobra.

Pogled prema moru iz hotela Zagreb u Splitu je doista fantastičan. Ispod su redom fotke pročelja hotela, zatim Vedrana sretna što je stigla u Split živa nakon moje vožnje, te divan pogled s recepcije hotela. 📷

Split voli Hajduka. Ovo svjedočim iz prve ruke, ipak sam ja rođeni Splićo. Nakon što se izađe iz hotela, preko puta je podsjetnik na činjenicu da smo u Hajdukovom gradu.

Bili su bili vrhovi planina, bila je košulja hajdučkoga sina


Nakon što smo se smjestili u hotelu, imali smo vremena prošetati plažom ispod hotela. Tu smo vidjeli lijepu plažu i ne toliko lijepe “prateće sadržaje”. Mislim da bi grad morao motivirati privatnike da ovo srede malo. A pazi pogleda na Podstranu! Laički bih komentirao da je priroda u Dalmaciji ljepša od Istre. Ali infrastruktura nije.

Maslina Split 2020. – manifestacija

Svake godine, raspored na manifestaciji Maslina Split je sličan. Najprije su, u prijepodnevnim satima, termini za edukativna predavanja, zatim slijedi dodjela medalja, a navečer se održava svečana večera tijekom koje se dodjeljuju nagrade.

Ove smo godine zakasnili na dodjelu medalja, nažalost, noć prije sam imao nastup sa svojim bendom u Rovinju. Došao doma u 2 ujutro, pa je dolazak u Split oko 13 sati podrazumijevao (bolno) buđenje prije 7 sati ujutro. 😄

Ali zato smo na svečanu večeru stigli na vrijeme! Svake godine je sjajna atmosfera. Velika hala hotela Zagreb u Splitu je svake godine puna maslinara i njihovih obitelji. Tako je bilo i ove godine (vidi sliku ispod).

Kao što smo već napisali, naše ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini ove je godine osvojilo Zlatnu medalju i Plaketu/ Certifikat za vrhunsko/ Premium ulje:

Povratak kući – preko krajeva naših starih

Ovo mi je bio, moram priznati, najemotivniji dio našeg putovanja. Lijepo je zaprimiti priznanja za cjelogodišnji trud u masliniku. Ali ponovo vidjeti selo u kojem je rođen dida – to je nešto posebno.

Dogovorio sam se s Vedranom da ćemo u povratku posjetiti Ogorje, selo u Dalmatinskoj Zagori iz kojeg je moj dida. A nakon toga, prije nego se ponovo uključimo na autoput, da posjetimo i selo Ostrogašica u šibenskom zaleđu u kojem je rođena njena baka.

Zagora je većinom siromašan kraj. Kamen i nešto trave i raslinja čine glavninu krajolika. Tri slike iznad prikazuju slijeva nadesno krajolik na putu prema Ogorju, staru napuštenu kuću i stabla ispred groblja u selu, u kojem se nalazi i grob mog dida Jakova.

Evo ispod i moje fotke kod znaka sela koje nosi prezime mog dida. Vedrana me slikala i ispred predivne crkve iza kojeg je groblje u Ogorju:

A nakon što sam posjetio krajeve mojih starih, vrijeme je bilo da posjetimo krajeve otkud su njeni:

Šibensko zaleđe nije puno drugačije izgledom i dojmom od Splitskog. Ali i tamo uspijevaju masline, evo iznad fotografije lijepog maslinika, na samom ulazu u Ostrogašicu.

Put pod noge, valja doći do Istre za dana. Na putu doma, uvijek jednako opčinjavajući Velebit.

To je to za ovu godinu. Maslina Split => vidimo se i dogodine! ❤️❤️❤️

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.