Maslina 2017. - Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini je šampion!
Nagrade

Maslina 2017. – Bilini šampionsko ulje!

 • - ZLATNA MEDALJA i DIPLOMA
 • - PLAKETA za najveću ocjenu na panelu, za organoleptička svojstva (99.21/100)
 • - PLAKETA za vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja - Premium
 • - PEHAR I PLAKETA ŠAMPION u klasi ekstra djevičanskih maslinovih ulja miješanih sorti
 • - PEHAR I PLAKETA ŠAMPION MASLINA SPLIT 2017.
 • - Prelazni pobjednički pehar manifestacije Maslina Split

Ove subote, 25. veljače 2017., u splitskom hotelu Zagreb je održana 14. po redu međunarodna manifestacija maslinara Mediterana MASLINA SPLIT 2017. Uz svečanost dodjele priznanja i nagrada za najbolje ocijenjena ekstra djevičanska maslinova ulja, manifestacija Maslina 2017. je imala i edukativni karakter. Tako su održani: stručni skup s raznim temama od velike važnosti za maslinare, edukacijsko-praktične rezidbe maslina, te predstavljanje i upoznavanje s najnovijim strojevima i opremom za maslinarstvo.

No, vratimo se na dodjelu nagrada, koja nama toliko puno znači. Lani smo na ovoj manifestaciji osvojili titulu vice šampiona, prestižno priznanje koje smo primili s velikom radošću, ali i s osjećajem obaveze da nastavimo sa visokom kvalitetom.

Maslina 2017. – dodjela nagrada

Svake godine na manifestaciji Maslina najprije slijedi dodjela diploma i odličja, gdje biva pojašnjeno koja su od svih prijavljenih ulja prepoznata kao ekstra djevičanska. Ova je godina bila posebno dobra za kvalitetu prijavljenih ulja. Od preko 500 prijavljenih uzoraka, samo dva ulja su ocijenjena kao lampante. Sva ostala su okarakterizirana kao djevičanska i ekstra djevičanska. Manifestacija Maslina Split je međunarodnog karaktera, što potvrđuje činjenica da su svoja ulja prijavili maslinari iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine (poseban pozdrav ekipi sa stola gdje nas je ugostio g. Baldasar!) i Crne Gore.

Dodjelu priznanja i pratećih medalja smo, kao i lani, čekali s velikom neizvjesnošću. Potom, kad je prozvana naša Vedrana da dođe po svoju kuvertu sa ocjenom ekstra djevičanskog maslinovog ulja Bilini, jedva smo čekali da otvorimo kuvertu i… unutra je bila zlatna medalja. Evo je ispod na slici. Ovom prilikom je držim ja, Vedrana se nagledala nagrada te večeri, čitaj dalje. 🙂

maslina 2017
Saša Petković (OPG Rakovac) – zlatna medalja za Bilini

Obzirom da je na Maslinu 2017. poslano preko 500 uzoraka maslinovog ulja, procedura dodjele ocjena i odličja je potrajala preko sat vremena.

Dodjela posebnih nagrada

Potom je, oko 18:30 sati, započela svečana dodjela posebnih nagrada uz prigodnu večeru. Na ovom su dijelu manifestacije uručena priznanja i nagrade za najbolje ocijenjena ulja.

Zatim je krenulo: Vedrana Rakovac, vlasnica OPG Rakovac je kroz ceremoniju dodjele posebnih nagrada i plaketa preuzela sljedeća priznanja:

 • Plaketa za najveću ocjenu na panelu, za organoleptička svojstva (99.21),
 • Plaketa za vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja – Premium,
 • Pehar i plaketa šampion u klasi ekstra djevičanskih maslinovih ulja miješanih sorti,
 • Pehar i plaketa Šampion Maslina Split 2017.
 • Prelazni pobjednički pehar manifestacije Maslina Split, kojeg smo dobili od prethodnika i iduće godine ga predajemo nasljedniku.

Na slici ispod, u sredini vidimo presretnu šampionku Vedranu sa viceprvacima Masline 2017.

vedrana rakovac
Vedrana Rakovac – šampion Masline 2017.

Zahvaljujemo organizatorima na ukazanoj časti. Ponajprije gospodinu Sinaju Bulimbašiću i gospodinu Stanku Štambuku. Naravno, i ostalim članovima tima Maslina 2017. koji su naporno radili u pripremi i realizaciji ove iznimno uspješne manifestacije. Koristimo priliku i čestitati svim ostalim nagrađenim maslinarima na manifestaciji. Također čestitamo i nagrađenim proizvođačima na paralelnoj manifestaciji Intrada Split 2017.

Moram priznati da dobivanje najvišeg priznanja s jedne strane veliki osjećaj časti i zadovoljstva. No, s druge strane, tu je osjećaj obveze da budemo još bolji. A da taj osjećaj shvaćamo ozbiljno, oslikava činjenica da sam jučer uspio nagovoriti Vedranu da po povratku iz Splita ne idemo doma. Već u maslinik na nastavak rezidbe. 🙂

Hvala, Maslina 2017. i vidimo se dogodine!

Polja označena sa * su obavezna.
Poruka je uspješno poslana
Poruka nije poslana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.