NYIOOC 2019 - Zlato za Bilini u New Yorku (druga godina zaredom!)
Nagrade

NYIOOC 2019 – Zlato za Bilini!

  • - Zlatna medalja

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini osvojilo je zlato na upravo održanoj manifestaciji New York International Olive Oil Competition (NYIOOC 2019).

NYIOOC je globalno najveće i najprestižnije natjecanje u kvaliteti maslinovih ulja. Njegov godišnji popis dobitnika nagrada je autoritativni vodič najboljih maslinovih ulja svijeta i posvećenih proizvođača koji ih izrađuju.

Stvaranje vrhunskog maslinovog ulja zahtijeva odlučnost, vještinu i opsesivnu pozornost na detalje. Oni koji u tome uspiju, dobivaju svjetsku pažnju koju i zaslužuju na vrhunskom događaju u industriji i tijekom cijele godine.

Pripreme za manifestaciju u New Yorku

Još koncem 2018. godine prijavili smo naše istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini na smotru najboljih ulja svijeta: NYIOOC 2019. Obzirom da smo nedavno u Splitu osvojili zlatnu medalju za uzorak našeg ulja s prvog i zadnjeg dana berbe, nismo imali previše dileme. Iz koje god bačve natočili bočice za New York, dođe nam na isto. 😃

Polovicom ožujka, ovaj je lijepi paketić poslan iz Pule u daleki New York:

Bilini paket za NYIOOC 2019
Bilini paket za NYIOOC 2019

NYIOOC 2019 – manifestacija

10. svibnja 2019. godine, najbolja maslinova ulja svijeta predstavljena su na konferenciji za tisak uživo u New Yorku. Rezultate natjecanja prate proizvođači, uvoznici, distributeri, kuhari, stručnjaci za hranu i novinari širom svijeta.

U ocjenjivačkom je panelu učestvovalo 18 eksperata za senzorsku analizu maslinovih ulja, među kojima su bile i dvije predstavnice iz Hrvatske: Karolina Brkić Bubola iz porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam, te Dr. Mirella Zanetić iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša. Uz naše predstavnice, u panelu su učestvovali stručnjaci iz Italije, Španjolske, Grčke, Argentine, Čilea, Tunisa, Brazila, Francuske, Japana i Sjedinjenih američkih država.

Senzorski panel organoleptički je testirao više od 1.000 uzoraka iz 27 zemalja svijeta. To čini natjecanje u New Yorku definitivno jednim od najznačajnijih godišnjih manifestacija maslinovog ulja.

Zlato za Bilini 🏆🏆🏆

U ranim jutarnjim satima po našem lokalnom vremenu, doznali smo da je ugledni panel s natjecanja New York International Olive Oil Competition našem ulju Bilini dodijelio zlatnu medalju.

Presretni smo! ❤️❤️❤️ Za nas je ova nagrada apsolutno priznanje najviše kvalitete našeg maslinovog ulja, osobito obzirom da ovu nagradu primamo drugu godinu zaredom. A posebno nam je drago što je nagrađen naš trud i rad u maslinicima. Kao i briga za sve detalje prilikom pripreme za berbu, berbe, prerade maslina u ulje i – naravno – pravilnog čuvanja ulja.

Mirisi i okusi

Ovo su mirisi i okusi koje su suci iz panela osjetili u našem ulju ove godine: cvijeće, cimet, rukola, maslac, crni papar. Hrana uz koje suci preporučaju maslinovo ulje Bilini: Pečene školjke, školjke na žaru.

Ukoliko već niste imali priliku kušati naše ulje, kliknite na gumb ispod. Posjetite našu Internet trgovinu, provjerite naš asortiman proizvoda i naručite varijantu koja vama najviše odgovara. Ili posjetite našu novootvorenu kušaonu u Puli, gdje možete kušati i kupiti naše ulje Bilini. 🌿

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.