Blog

Zašto je istarsko maslinovo ulje tako fino

Čuli ste za vrhunski okus istarskog maslinovog ulja, ili ste ga imali zadovoljstvo i probati. Pitate se zašto je istarsko maslinovo ulje tako fino? Više stvari utječe na okus maslinovog ulja, a ovdje navodimo neke primjere iz našeg procesa proizvodnje. Glavni faktori koji utječu na okus maslinovog ulja su: sorta/sorte maslina, podneblje u kojem rastu…
Pročitaj više

Pripreme pred berbu maslina

Pred berbu treba pripremiti puno stvari. Svaki maslinar se mora pobrinuti za što ugodniju berbu, neovisno o tome koliko ljudi će učestvovati u berbi. Od košnje, preko pripreme opreme za berbu, do organizacije berača. Priprema maslinika prije berbe je iznimno važna. U suprotnom, može doći do neželjenih poteškoća tijekom same berbe. Evo kako ćete ih…
Pročitaj više

Flos Olei 2018. sadrži i Bilini!

Nedavno smo zaprimili informaciju od izdavača svjetskog vodiča najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Flos Olei: Vaše ulje Bilini je uključeno u Flos Olei 2018. !!! Naravno, bili smo ushićeni. Iz više razloga, no najvažniji je taj da se naše maslinovo ulje našlo u društvu najboljih 500 ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svijetu. I tu nije…
Pročitaj više

Maslinina muha u pojačanom naletu

Maslinina muha je vrlo rašireni nametnik, koji se hrani isključivo plodovima divlje i kultivirane masline. Genetske studije kažu da potječe iz Afrike, a globalna raširenost maslinine muhe je najvjerojatnije posljedica postepenog širenja uzgoja maslina po cijelom svijetu. Četiri generacije maslinine muhe U sezoni rasta ploda masline, u načelu bilježimo četiri generacije (tzv. "leta") maslinine muhe,…
Pročitaj više