Što čini dobro extra djevičansko maslinovo ulje? [OPG Rakovac]

Što čini dobro extra djevičansko maslinovo ulje?

Extra djevičansko maslinovo ulje: oko čega je hype?

Jednostavno je: extra djevičansko maslinovo ulje je među najzdravijim namirnicama na svijetu. Kvalitetna maslinova ulja su krcata antioksidansima i fenolnim spojevima. A oni dokazano sprečavaju bolesti i umanjuju tegobe.

extra djevičansko maslinovo ulje Bilini

Najbolja maslinova ulja svijeta su fenomenalnog okusa. Ona poboljšavaju okuse naše hrane na nezamisliv način. Brojne vrste monosortnih i višesortnih maslinovih ulja nude mogućnost kombiniranja s različitom hranom. Na toliko različitih varijanti da ih chefovi tek otkrivaju.

Što čini odlično extra djevičansko maslinovo ulje?

Svako ekstra djevičansko maslinovo ulje treba posjedovati tri stvari:

VOĆNOST

Svako kvalitetno maslinovo ulje treba imati aromu svježeg voća. Naposlijetku, masline su voće. Ulje mora imati svjež i voćni miris.

masline OPG Rakovac

GORČINA

Nakon branja plod masline je nevjerojatno gorak. Stoga, svako kvalitetno i svježe maslinovo ulje treba imati svoju specifičnu gorčinu. Ona se osjeća na jeziku prilikom kušanja.

PIKANTNOST

Pikantnost maslinovog ulja je ono što vas zapeče u grlu nakon što progutate kvalitetno maslinovo ulje. Pikantnost nastaje djelovanjem zdravih fenolskih spojeva u svježem, visokokvalitetnom maslinovom ulju.

A što čini nagrađivano maslinovo ulje?

Kako bi glasilo za jedno od najboljih maslinovih ulja svijeta, mora imati izvanredna svojstva.

Naše ulje Bilini je i prošle i ove godine osvojilo zlatnu medalju na natjecanju u New Yorku. Panel stručnjaka iz cijelog svijeta ga je proglasilo jednim od najboljih ulja svijeta.

KOMPLEKSNOST

Vrhunska maslinova ulja šalju nas na organoleptičko putovanje kompleksnim, predivnim okusima.

USKLAĐENOST

Optimalna usklađenost organoleptičkih svojstava maslinovog ulja prave distinkciju između visokokvalitetnih i ostalih ulja.

TRAJANJE OKUSA

Iznad spomenute kvalitete bi trebale potrajati neko vrijeme. Kušač maslinovog ulja mora imati dovoljno vremena za uviđanje voćnosti, kompleksnosti i usklađenosti maslinovog ulja.

extra djevičansko maslinovo ulje

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.