Zašto je EDMU korisno konzumirati svakog dana?
Evo nekoliko razloga zašto je korisno konzumirati EDMU svakog dana
Protekla dva tjedna su bila iznimno uspješna za OPG Rakovac, i to iz dvije perspektive:
Pa da podijelimo sa vama novosti iz našeg OPG-a 🙂
Kad se radi o održavanju 4 velika maslinika, sa preko 100 stabala u svakome od njih, tko god je imao iskustva sa sličnim poslovima, znat će da nije u pitanju lagan i kratak posao. Pogotovo kad je riječ o košnji maslinika. Kraj proljeća, baš pred sam početak ljeta, je idealno vrijeme za košnju maslinika. To je i vrijeme kad se trava osjemeni i ne raste više onom dinamikom kao u travnju i svibnju (naravno, pod uvjetom da kiša ne pada svaki dan).
Ispod na slici je naša Vedrana koja se ne libi laćanja trimera za košnju. 🙂 U kadru su i svježe iskopane rupe za sadnice maslina koje ćemo najvjerojatnije posaditi na proljeće.
I, dok Vedrana kosi mikro lokacije, Saša uz pomoć traktora odrađuje grublji dio posla košnje maslinika. Na slici ispod je naš mladi maslinik, svježe pokošen.
Da citiramo Sašu:
Sve je prepuno ljekovitog bilja, cvijeća, bijele djeteline, divota jedna. Žao mi je kositi sve to. Ali mirisi koji se javljaju za vrijeme košnje su jednostavno božanstveni.
Napominjemo da sve ono što raste u našim maslinicima, dodaje predivnoj aromi ekstra djevičanskog maslinovog ulja Bilini.
Evo Saše u akciji, na njegovom omiljenom traktoru. 🙂
A gdje drugdje dočekati najduži dan u godini nego u najljepšem selu na svijetu? 🙂 Jučer smo se toliko naradili, da smo jednostavno izgubili pojam o vremenu (OK, Saša dodaje da je on znao koliko je sati, jer je slušao utakmicu Hrvatska-Španjolska preko smartphone-a dok je radio).
Kad smo završili s jučerašnjim radovima i pogledali na sat, uočili smo da je već 21:36! Iskoristili smo priliku i ovjekovječili taj fantastičan trenutak: predivan pogled sa našeg imanja, odakle se vidi more ispred Poreča. Žao nam je jedino da videom ne možemo prenijeti fantastične mirise koji su dominirali nakon košnje, kao ni iznimno ugodnu temperaturu u Rakovcima u večernjim satima prvog dana ljeta.
Naporno radimo kako bismo uzgojili najzdravije plodove za izradu vrhunskog maslinovog ulja. Ali moramo priznati da se ne bismo toliko mučili, da u cijelom procesu nema toliko uživancije u predivnoj vizuri našeg sela i maslinika. I danas, premda je neradni dan, idemo u Rakovce, triba delati.
Odgovori