Početak nove maslinarske i kalendarske godine [OPG Rakovac]

Početak nove maslinarske godine

Još jedna maslinarska – i kalendarska – godina je iza nas. 2018. godina nam je bila iznimno uspješna, i to na svim poljima. Od radova u maslinicima, preko nagrada za naše maslinovo ulje Bilini, do prodajnih rezultata. Iznimno smo zadovoljni.

Svake godine naučimo puno novih stvari. I dok se može slobodno reći da smo savladali vještine uzgoja i održavanja maslinika i svega što ide s tim, još uvijek imamo prostora za napredak u drugim poljima.

Naučene lekcije oko pakiranja

 

U prosincu smo imali nekoliko situacija sa razbijenom bocom maslinovog ulja unutar paketa koje smo slali kupcima. Izdvojili bismo jedan, prosto nevjerojatan, niz okolnosti, gdje je kupac tek iz četvrtog pokušaja zaprimio paket! Naime, svi naši kupci znaju da smo uvijek posvećivali posebnu pažnju kvaliteti pakiranja našeg ulja. Međutim, ne možeš protiv dostavnih službi pred Božić.

Zaista smo naučeni na pohvale naših kupaca u svezi brige oko pakiranja. Ljudi nam kažu “Iznenađeni smo kako ste profesionalno spakirali ulje.” I onda se čovjek nekako opusti, misliš da nema problema s te strane. I onda: PAF! Kupac kojemu smo poslali 4 paketa s uljem Bilini zaprimi 3 paketa, dok se jedan razbio u procesu dostave. Nema problema, istog dana spremimo ponovo taj paket, ovog puta ga još bolje zaštitimo. Nakon nekoliko dana => opet email s obavješću o razbijenom paketu!

Ovo nas je doista neugodno iznenadilo. Uz sve isprike prema kupcu (kojemu se sada već lagano žuri, kako bi pravodobno zaprimio ulje Bilini koje će pokloniti za Božić) pripremamo treći put isti paket. Ovog puta smo – vjerujte, istina je – triput jače zaštitili boce, triput više izolacionog materijala u kutijama. Usto smo tu kartonsku kutiju dodatno cijelu obložili stiroporom i potom umetnuli u drugu, veću kutiju. K tome, treći smo paket poslali drugačijom dostavnom službom. I treći su razbili po putu. (!!!)

Četvrti i posljednji pokušaj je završio uspjehom, poslali smo paket autobusom i kupac ga je uredno preuzeo.

Pouka

Ovdje smo izvukli značajnu lekciju. I dok nam je zaista bilo i neugodno što kupac toliko čeka, i dok smo realno trpili veliku financijsku štetu oko tih polomljenih paketa, ipak smatramo da smo iz cijele priče izašli kao pobjednici, jer smo razvili dodatni sustav zaštite boca u transportu. On je još uvijek u probnoj fazi, ali za sada izgleda da će sve biti u redu. Idući put kad naručite više od jedne staklene boce ulja Bilini, moći ćete i sami vidjeti o čemu se radi. 🙂

Web shop

U prosincu smo tijekom nekoliko dana imali i izvjesnih problema s našim web shopom. To smo riješili u kratkom roku po primitku informacije od naših dragih kupaca. I tu smo izvukli lekciju: potrebno je redovito kontrolirati funkcionalnost Online sustava prodaje, što i činimo.

web shop

Uglavnom, koristimo priliku zamoliti sve vas: ukoliko primijetite da neki aspekt naše web stranice ne funkcionira kako biste očekivali, javite nam! Informacije koje primamo od naših kupaca i posjetitelja web stranice su nam od neizmjerne važnosti. Doista se trudimo držati nivo kvalitete na maksimumu. 🏆🏆🏆

U međuvremenu, mi nastavljamo dalje. Sad će – za tjedan, dva – biti vrijeme za zimsku zaštitu maslina, pa odmah potom i gnojidba, pa polako pripreme za rezidbu… Posla u maslinicima nikad ne manjka! 👨‍🌾 👩‍🌾

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.