Degustacija maslinovog ulja u Rakovcima - OPG Rakovac Degustacija maslinovog ulja u Rakovcima - OPG Rakovac

Degustacija maslinovog ulja u Rakovcima

Nismo dugo pisali o našim ulikama i našem ulju. Razlog je jednostavan: projekti koje smo pokrenuli ove godine donose sjajne rezultate, ali i zahtijevaju puno vremena. Naša kušaona u Puli je već toliko popularna da smo u proteklih cca. mjesec dana prodali četvrtinu cjelogodišnje količine ulja Bilini. 🌿🌿🌿 U proteklih mjesec dana odrađena je i degustacija maslinovog ulja Bilini u selu Rakovci. Kupcima je bilo tim zanimljivije što maslinovo ulje koje su kupili dolazi od maslina upravo iz tog sela u kojem su se u tom trenutku nalazili.

Degustacija maslinovog ulja u Rakovcima

Evo nekoliko fotografija sa spomenute degustacije:

Degustacija je održana u restoranu Idila, koji ima predivnu terasu i dovoljan kapacitet za uslužiti veći broj posjetitelja. Igore, i ovim putem, puno hvala što si nas se sjetio i predložio da prezentiramo i ponudimo naše ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Nastavak dana u maslinicima

Odmah po završetku degustacije, morali smo se vratiti svakodnevnim zadacima u našim maslinicima. Naime, do konca svibnja, imali smo vremena za paljenje granja iz ovogodišnje rezidbe. Što smo do tad napravili – napravili smo. A obzirom da smo rezidbu dovršili tek polovinom svibnja, možete zamisliti da nije bilo lako granje izvući iz maslinika u tako kratko vrijeme.

Na videu ispod možete naći samo djelić granja (slobodnom procjenom, oko 1% ukupne količine granja nakon rezidbe u našim maslinicima), koje smo morali riješiti.

Cvatnja maslina

Nakon dovršetka rezidbe i rješavanja granja od rezidbe, uslijedila je fenofaza cvatnje maslina. Uživamo u resama i otvaranju cvjetova na našim stablima maslina. Neki su cvjetovi potpuno otvoreni, a drugi se još uvijek nisu otvorili (leccino, kad ćemo? 😊)

I dok mi nastavljamo s našim radovima u maslinicima, kako bismo i u narednoj berbi pobrali plodove najviše kvalitete, od kojih će nastati fenomenalno ulje Bilini koje poznaje sve veći broj ljudi diljem svijeta, nastavljamo i s prodajnim i edukativnim aktivnostima.

Ukoliko želite kušati naše ulje, u našoj je ponudi degustacija maslinovog ulja Bilini u našoj kušaoni u Puli. Posjetite nas na adresi Vidikovac 68, Pula, svakog dana od 11 do 14 sati kroz cijelo ljeto. Mi ćemo se pobrinuti da Vam pojasnimo kako se ispravno mirisno i okusno kuša vrhunsko maslinovo ulje. A potom, ukoliko budete željeli kupiti koju bocu našeg maslinovog ulja, moći ćete i to.

Ukoliko Vam je Pula predaleko, možete i dalje naručiti naše ulje preko našeg web shopa. Jednostavno kliknite ispod i posjetite našu Online trgovinu:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.