5 razloga zašto posjetiti Pulu u srpnju 2021. godine

Zašto posjetiti Pulu u srpnju 2021. godine

Najveći grad istarskog poluotoka je uvijek odlična ljetna destinacija  svake godine, ali ove – 2021. godine – razlozi za odabir Pule su nepobitni.  Uz predivne plaže, čisto more, monumentalne spomenike, odlična vina i vrhunska maslinova ulja, užitak je zagarantiran.

1. Zelena Istra

Dok svijet strepi pod novim naletom novih COVID-19 sojeva, zelena Istra mirna je zona. Zabave su možda tiše, noći mirnije. Ipak, dovoljno je šušura da se podsjetimo vremena u kojima smo maske nosili samo za maškare. Ovo je područje na kojemu se epidemija dobro drži pod kontrolom, preventivne mjere se poštuju. Tjeskobe koja je zapljusnula mnoge popularne svjetske destinacije nema ni u tragovima. Vjerujemo da će tako i ostati.

Koncerti u Puli
Koncerti u Puli

2. Odlične plaže

Malo je većih gradova koji se mogu pohvaliti prekrasnim i raznolikim plažama kakvih Pula ima u izobilju. Iako pri ulasku u grad vidimo marinu, ribarske brodove, brodogradilište, pa možemo pomisliti da su plaže daleko, to zaista nije tako. Samo desetak minuta od Arene kreće drugi svijet. Kilometri raznolikih plaža na kojima je more bez iznimke vrhunske kvalitete. Asocijacija je prije neka otočna destinacija, nego na najveći grad i središte jedne županije.

Pulska plaža Valkane
Pulska plaža Valkane

3. Pula Film Festival

Mnogo je godina prošlo otkad su pod pulskim nebom blistale svjetske zvijezde poput Elizabeth Taylor. Svejedno, ova pozornica na otvorenom i dalje je raj je za filmofile. Svi smo se zaželjeli filmova. Onaj koji je pogledao film na velikom platnu, u toploj noći, sjedeći na u rimskom koloseumu, neće to zaboraviti ni kad klimatizirane kino dvorane ponovno počnu puniti blockbusteri. Iako su uglavnom u pitanju hrvatski filmovi, nema prepreke da u njima uživaju svi kojima je engleski jezik blizak. Svi su filmovi titlovani. A šlag na ovoj veličanstvenoj filmskoj poslastici je vatromet koji je tradicionalni dio svečanosti otvaranja.

Arena Pula
Arena Pula

4. Vinski grad

U Areni film festival, a u njenoj neposrednoj blizini Vinski grad. Istarska vina svoje su mjesto našla na svjetskoj vinskoj sceni i probila su svoj put do vinskih karti brojnih prestižnih svjetskih restorana. Open-air vinski bar u parku u neposrednoj blizini Arene nudi savršenu okrjepu u festivalskim noćima. Vrhunska vina, odlična atmosfera, uživanje na otvorenom. Jednostavno – savršenstvo!

vinski grad
Pula – grad vrhunskih vina

5. Ekstra djevičansko maslinovo ulje

A kad ste već u Istri, nema smisla ne probati proizvod po kojem je Istra već godinama najbolja na svijetu. Mala Istra se količinom ne može staviti u isti rang ni s jednom svjetskom maslinarskom silom. Međutim, kvalitetom ekstra djevičanskog maslinovog ulja na svjetskoj je razini moćna sila s kojom treba računati. Brojna maslinova ulja u najpoznatijem svjetskom vodiču Flos Olei, kao i zlata na najvećem takmičenju u kvaliteti u New Yorku, jasno govore da je istarsko maslinovo ulje svjetski hit.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini
Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini

Zbog svega ovoga, vrijeme je da ugasite televizore, omogućite si predah od grozomornih vijesti i posjetite Pulu. Nakon dana provedenog na plaži, odličnog jela začinjenog s najboljim ekstra djevičanskim maslinovim uljem, uz čašu vina i film pod zvijezdama, dobit ćete dugo željeni predah od teških tema.

Požurite, još stignete rezervirati smještaj i iskoristiti srpanjske čari. Pogledajte slobodne termine u našem apartmanu Bilini i apartmanu Bilini Castropola.

A kad dođete u Pulu, ne zaboravite posjetiti našu kušaonu. 😊

Vidimo se u Puli 👐

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.