Istra je najbolja maslinarska regija svijeta - OPG Rakovac

Istra je najbolja maslinarska regija svijeta

I opet smo uspjeli! Istra je najbolja maslinarska regija svijeta – četvrtu godinu zaredom! 🏆🏆🏆 Tako kaže uredništvo jedinog svjetskog vodiča najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Flos Olei je ponovo predstavljen istarskim maslinarima, od kojih su svi uvršteni danas dobili svoj primjerak.

Čak 79 istarskih maslinara je uvršteno u ovogodišnji svjetski vodič najboljih maslinovih ulja svijeta Flos Olei. Među njima je – ponovo – i vaše i naše ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini.

Motovun odabran za manifestaciju

Ove je godine manifestacija prezentacije i dodjele vodiča Flos Olei održana u Motovunu. Točnije, u novom, predivnom Wine & Heritage Hotelu Roxanich (čita se “Rožanić”, po prezimenu poznatog vinara). U foto albumu kojeg dijelimo s vama možete vidjeti kako nam je bilo lijepo u ovom krasnom objektu, u predivnom dijelu Istre.

Flos Olei 2019.

Već smo pisali koliko smo sretni što je naše ulje Bilini ponovo u elitnom društvu odabranih maslinara i maslinovih ulja, u vodiču Flos Olei 2019. Na danas održanoj manifestaciji su glavnu riječ, kao i prošle godine, držali Valter Flego – župan Istarske županije, Denis Ivošević, direktor turističke zajednice Istarske županije, a potom i Marco Oreggia, glavni urednik vodiča.

Nakon uvodnih riječi, s naglaskom na kontinuitet kvalitete istarskih maslinovih ulja, sada već poznatih širom svijeta, uslijedila je dodjela vodiča. Svaki maslinar iz Istre (bilo je i dvoje iz Dalmacije!) je primio svoju kopiju vodiča. Uvijek fenomenalan osjećaj. 😃😃😃

Nakon dodjele vodiča, uslijedilo je i kratko predavanje g. Oreggie o promociji EDMU (to je skraćenica za “ekstra djevičansko maslinovo ulje”, naučite više… 😉) A nakon Marca: predavanje o važnosti uljara u procesu dobivanja visokokvalitetnog maslinovog ulja, kojeg je iznio g. della Rocca iz tvrtke The Olive Bureau.

I – na koncu – zajednička fotka za sjećanje. Crème de la crème istarskog maslinarstva – na jednoj fotki:

Flos Olei 2019 maslinari

Istra je najbolja maslinarska regija svijeta – ne bez razloga

U Istri postoji visoki standard maslinarstva. Kod nas je ljestvica dignuta vrlo visoko, a rezultat – naše fenomenalno maslinovo ulje – nije slučajnost. Ne događa se nadanjem u uspjeh. Već samo napornim radom i čestim boravkom u masliniku. Od obrade maslinika, rezidbe, borbe sa štetnicima, preko berbe i prijevoza maslina na obradu u odabranu uljaru, sve do ispravnog čuvanja našeg nektara u optimalnim spremnicima i uvjetima. Sve to igra ulogu. Svaki dio procesa. Nema prečaca.

Umjesto zaključka

A mi smo danas, nakon sjajne manifestacije u Motovunu, otišli kući sa svojim primjerkom vodiča Flos Olei i odmorili malo. ***ZZZZZZZPPPPPPPP*** (onaj zvuk premotavanja trake iz filmova)…. Nismo otišli doma. Otišli smo u Rakovce, presvukli se u radnu odjeću i rezali masline do mraka. Jer je i to dio uspjeha kojeg smo požnjeli.

Ali, ne žalimo se. To je sve gušt. A nema većeg gušta nego naići na lijepo gnjezdašce na vrhu stabla masline za vrijeme rezidbe. 🐤🐤🐤

gnijezdo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.