Vodič najboljih maslinovih ulja svijeta Flos Olei 2018. sadrži i ulje Bilini!

Vodič najboljih maslinovih ulja svijeta Flos Olei 2018. sadrži i ulje Bilini!

Nedavno smo zaprimili informaciju od izdavača svjetskog vodiča najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Flos Olei:

“Vaše ulje Bilini je uključeno u Flos Olei 2018. !!!”

Naravno, bili smo ushićeni. Iz više razloga, no najvažniji je taj da se naše maslinovo ulje našlo u društvu najboljih 500 ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svijetu. I tu nije presudna činjenica da smo i lani bili uvršteni u Flos Olei.

Glavni urednik vodiča Flos Olei, g. Marco Oreggia je dugogodišnji ekspert u enogastronomiji. Novinar i recenzent vina i prehrambenih namirnica, organizirao je brojne konferencije, testiranja, kušanja i natjecanja iz svijeta vina i hrane u Italiji i diljem svijeta.

marco oreggia
g. Marco Oreggia 
izvor slike: Twitter

Imajući u vidu da je od strane uredništva ovog vodiča Istra proglašena najboljom regijom za maslinovo ulje za 2016. i 2017. godinu, ne čudi da se svake godine prijavljuje sve veći broj proizvođača iz naše regije.

Da citiramo g. Oreggiu:

Svi znamo da je ekstra djevičansko maslinovo ulje najvažnija namirnica za mediteranski način ishrane. Ne samo da je ukusno, već je i iznimno zdravo. Preporučuje se za konzumaciju ljudima koji pate od visokog kolesterola. Dragocjeni je izvor vitamina E i koncentrirani antioksidans, a time i zaštita od brojnih bolesti. 

Marco je zagovornik istinski kvalitetnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja i dobro je upoznat sa raznim malverzacijama sa maslinovim uljem koje se često događaju na tržištu. Više o ovome možete pročitati u intervjuu s njime na stranici talijanskog izdanja Vanity Fair. O istoj temi smo i mi pisali u našem članku u kojem smo pokušali pojasniti razliku između ekstra djevičanskih maslinovih ulja koje koštaju više od 100 HRK po litri i onih koja koštaju 40 kuna.

Zaista nam je važno biti u društvu koje cijeni kvalitetu, i sa kvalitetom. Kao i kod velike većine ostalih istarskih proizvođača, svi dijelovi procesa proizvodnje ekstra djevičanskog maslinovog ulja Bilini su transparentni. Nema magičnog štapića ni misterije. Samo naporan rad, kvalitetan plod, pravodobna berba i prerada u sjajnoj uljari.

ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini
etiketa maslinovog ulja Bilini

Stoga, nazdravljamo našem uvrštenju u vodič Flos Olei 2018. Zaista nam puno znači!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.