Agroudruga Fažana - Zlato za maslinovo ulje Bilini
Agroudruga Fažana – Zlatna medalja za Bilini

Iiiiiiiiii… posljednje ovogodišnje priznanje za ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini je pristiglo u obliku zlatne medalje, koju nam je dodijelila Agroudruga Fažana, na jučer održanoj 12. godišnjoj smotri maslinovog ulja “Sveti Elizej“.

Za one koji eventualno ne znaju, Fažana je jedno od najljepših malih ribarskih općina na jadranskoj obali. Prošetati cijelom fažanskom rivom je pravi gušt, a tek kad se sjedne u jednu od brojnih oštarija i pojede malo pravog istarskog pršuta, domaćeg sira i maslinovog ulja i – što će ti više?

Fažana riva
Fažanska riva

Ovogodišnja smotra maslinovog ulja u organizaciji Agroudruge Fažana je sadržavala i edukativni dio, odnosno, predavanja o ovogodišnjoj kvaliteti maslinovog ulja (za koju se svi slažu da je sjajna!), te o zaštiti i prihrani maslina. Predavači su bili vrhunski, a što i drugo očekivati od eminentnih agronoma Edija Družetića i Ivice Lađarevića. Bravo!

Podjela medalja i diploma nagrađenim maslinarima je potom upriličena na Trgu Sv. Kuzme i Damjana.

Trg Sv. Kuzme i Damjana Fažana
Trg Sv. Kuzme i Damjana Fažana

Inače, ovo nam je bila prva dnevna dodjela nagrada za maslinovo ulje ove godine. Većina udruga organizira svoje manifestacije u večernjim satima, pa je ovo bilo iznimno ugodno “osvježenje”, tim više što je dan bio upravo predivan. Manifestacija Sv. Elizej se “poklopila” sa dječjim festivalom sporta u organizaciji Turističke zajednice općine Fažana, koja je za tu priliku organizirala i marendu, pa je sve lijepo mirisalo na srdele s gradela, ma gušt jedan neopisivi.

Na stolu za kušanje prijavljenih uzoraka maslinovog ulja se već od rana počela stvarati poprilična gužva. Svi su željeli probati ovogodišnja sjajna ekstra djevičanska maslinova ulja:

stol za kušanje ulja
stol za kušanje ulja

Na ovogodišnju smotru Sv. Elizej prijavljeno je 30-tak uzoraka maslinovih ulja, i sa zadovoljstvom možemo priopćiti (da parafraziramo Agroudrugu Fažana) da su svi prispjeli uzorci zadovoljili stroge kriterije ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Uzorci ulja Sveti Elizej Fažana 2016
Uzorci ulja Sveti Elizej Fažana 2016.

Agroudruga Fažana – Dodjela priznanja

Svečanost dodjele je počela govorom predstavnika Agroudruge Fažana, tijekom kojeg su naglasili iznimno visoku kvalitetu svih prispjelih uzoraka, čestitali svim dobitnicima medalja i priznanja, te pozdravili specijalne goste koji su pomogli u dodjeli nagrada: gospođu Melitu Peroković, direktoricu TZ Fažane, gospođu Adu Damjanac, načelnicu općine Fažana i gospodina Milana Antolovića, županijskog pročelnika za poljoprivredu.

Agroudruga Fažana
Predstavnici Agroudruge Fažana pri otvaranju dodjele nagrada

Ispod možemo vidjeti dio svečanosti dodjele medalja, gdje Vedrana Rakovac, vlasnica OPG Rakovac, prima zlatnu medalju i prateću diplomu za kakvoću našeg ekstradjevičanskog maslinovog ulja Bilini. Priznanja uručuje načelnica općine Fažana, gđa Damjanac:

Vedrana Rakovac prima nagradu
Vedrana Rakovac prima nagradu

Evo i fotografije svih dobitnika zlatne medalje za svoja ekstra djevičanska ulja sa ovogodišnje smotre maslinovog ulja u Fažani. Vedrana je u sredini:

Agroudruga Fažana 2016
Dobitnici zlatne medalje Agroudruga Fažana 2016.

Agro udruga Fažana je zaslužila sve pohvale za odličnu organizaciju ovogodišnje smotre, sve je bilo kako rabi, opušteno, u prijateljskoj domaćoj atmoferi, osjećali smo se da smo među prijateljima.

A koliko smo sretni oko ove zlatne medalje, svjedoči i slika naše Vedrane, kako ponosno nosi svoje odličje. Zasluženo, zaključili bismo!

Vedrana Rakovac - zlatna medalja Fažana 2016.
Vedrana Rakovac – zlatna medalja Fažana 2016.

Za vas koji još niste probali naše ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini, kliknite na gumb ispod. Pridružite se prestižnom društvu ljubitelja vrhunskog istarskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja i učinite nešto sjajno za svoje zdravlje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.