Flos Olei 2017.

Manifestacija

Danas nas ništa nije moglo smesti da dođemo na event prezentacije vodiča najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei 2017. Ova manifestacija je održana danas u predivnom Golf Adriaticu blizu Savudrije. Za sjajnu organizaciju se pobrinula Turistička zajednica Istarske županije. Bravo Denis, Marko, Kristina i svi ostali uključeni u organizaciju. Bilo je besprijekorno.

golf adriatic skiper

Predivan pogled s terase Golf Adriatic Skiper

Istra - najbolja maslinarska regija

Oko 13:30 počeo je službeni dio događanja. Govore su redom održali g. Valter Flego, istarski župan, potom g. Denis Ivošević, direktor turističke zajednice Istarske županije, te na koncu gost, g. Marco Oreggia. Gospodin Oreggia je glavni urednik vodiča Flos Olei, te je logično da je njegov govor trajao najduže. Poseban naglasak stavio je na rastuću važnost Istre na svjetskoj maslinarskoj sceni. Premda je količina ulja koju istarski maslinari proizvode doista mala u usporedbi sa svjetskim divovima (Italija, Španjolska, Grčka), naša je snaga u kvaliteti.

marco oreggia flos olei

slijeva nadesno: Denis Ivošević, Marco Oreggia (Flos Olei), Valter Flego

Flos Olei 2017.

Već smo pisali o našem ponosu i sreći kad smo u rujnu 2016. bili obaviješteni da je naše ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini uvršteno u vodič Flos Olei 2017. Danas smo postali vlasnici tiskanog primjerka vodiča. Svaki maslinar/proizvođač koji je uvršten u vodič, dobio je od g. Oreggie svoj primjerak vodiča. OPG Rakovac je uvršten na stranici br. 583.

saša petković flos olei 2017

Saša Petković drži vodič Flos Olei 2017.

Sjajna atmosfera

Atmosfera tijekom prezentacije je bila fenomenalna. Prisustvovali su divovi istarskog maslinarstva, kao što su Chiavalon i Agrolaguna Poreč. Ali veći dio su činili mali proizvođači kao što smo mi i naši prijatelji iz Dolije 08 (na slici ispod je vlasnica, Marija Vareško):

marija vareško

Marija Vareško, Dolija 08

Nakon završetka službenog dijela manifestacije, uslijedila je zakuska sa krasnim jelima. Sve pohvale djelatnicima Golf Adriatica, konobari su bili sveprisutni, a nenametljivi. Hrana je bila super. Sve je bilo savršeno.

A nakon zakuske... bilo je prekasno za povratak u ured. Ali - nije bilo prekasno za svratiti u naše maslinike u Rakovcima i nastaviti sa obnovom starih stabala. 🙂 Evo ispod jedan detalj od danas predvečer. Umorni, ali presretni!

rezidba motornom pilom

Rakovci Chainsaw Massacre 🙂

2 odgovora

  1. Lino
    Svaka čast pohvale i čestitke ipak su to rezultati truda i upornosti! Čestitke Saši i onima koji mu pomažu!
    • Hvala na podršci i komentaru, Lino! :)

Ostavi komentar