13. smotra maslinovog ulja u Fažani - Bilini vicešampion!!!
Nagrade

Bilini vicešampion na 13. smotri ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Fažani

  • - ZLATNA MEDALJA i DIPLOMA
  • - Titula VICEŠAMPIONSKOG ULJA SMOTRE

Danas je u Fažani održana 13. po redu Smotra ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Ova se manifestacija odvija u organizaciji Agroudruge Fažana. Ove je godine organizacija bila posebno kvalitetna. Edukacijski dio je održan od 14:00 do 16:00 sati, prepun kvalitetnih savjeta za maslinare sa praktičnim savjetima uvijek relevantnih tema (zaštita maslina, prihrana, rezidba itd. itd.)

Vedrana i ja smo stigli na vrijeme za početak svečanog dijela dodjele nagrada. Nažalost, nismo uspjeli doći ranije. Od jutra smo bili na otoku Krku, poslovno, odnijeli smo osobno veću količinu ulja partnerima.

13. smotra maslinovog ulja u Fažani

Svečani dio je trebao biti održan na predivnom Župnom trgu, odmah do prostorija Agroudruge, međutim, zbog kiše prebačen je u multimedijalni centar u Fažani. Naravno, fešta bi bila i bolja da je sve bilo održano vani, jer bi i brojni turisti mogli vidjeti bogati program kojeg je priredio organizator. No, što je – tu je. Na vrijeme ne možemo utjecati.

Taman smo zauzeli naša mjesta u dvorani, kad je KUD Rakalj započeo sa svojim izvedbama. Istarska narodna glazba je iznimno zanimljiva, posebice strancima koji nisu navikli na pentatoniku. 🙂

Snimili smo jedan kanat za vas, uživajte:

Nagrade za natjecatelje

Svake godine sve više maslinara prijavljuje svoja ulja na fažansku smotru. Nakon fenomenalnog kulturnog programa na kojem je učestvovao i KUD Ulika iz Fažane, započeo je proces dodjela priznanja i nagrada za natjecatelje.

Kao i obično na ovakvim manifestacijama, najprije se dodjeljuju priznanja za ekstra djevičanska maslinova ulja. Nakon toga dolazi dodjela priznanja i brončanih medalja. Pa srebrnih, pa zlatnih.

Vicešampion Bilini

Nakon što je ove godine uvršteno u prestižni vodič najboljih maslinovih ulja svijeta Flos Olei 2017., i nakon što smo osvojili šampionsku titulu na Maslini 2017., u Fažani je došlo još jedno priznanje.

Zlatna medalja i vicešampionska titula za ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini!

dodjela nagrada opg rakovac sasa medalja

Ove je godine Agroudruga Fažana za prva tri mjesta namijenila i posebne nagrade, koje svim maslinarima uvijek dobro dođu: bačve za ulje vrhunske kvalitete. Dobili smo 50-litarsku bačvu, sponzor koje je bio gospodin Palunko, vlasnik istoimene uljare u Fažani. Sponzor manifestacije je bila i tvrtka AM Vodnjan, gdje često kupujemo opremu i sredstva za uzgoj maslina.

Osim bačve za ulje, svi dobitnici zlatne medalje dobili su na poklon i sadnicu sorte buža, koja će nam također svima dobro doći. Mi ćemo objaviti članak kad budemo zasadili našu. 🙂

Čestitke gospodinu Dragu Klibi na osvojenoj šampionskoj tituli na ovogodišnjoj smotri u Fažani. Velika je to stvar! No, čestitke i ostalim maslinarima koji su osvojili zlato, ali i svima čije je ulje osvojilo status ekstra djevičanskog. Jer, za razliku od – kako je voditeljica programa prezentirala dodjelu priznanja “samo za ekstra djevičansko maslinovo ulje…” – mi ne vidimo ništa “samo” u tome.

Kako smo nakon manifestacije u razgovoru s maslinarima razmijenili mišljenje o aktualnim aktivnostima u maslinicima, svi kažu isto. Ah, mučimo se. A na kraju bude što dragi Bog da. Tako je to sa poljoprivredom. Tim više cijenimo svaku nagradu za naše ulje, jer u takav rezultat ulazi enormno puno rada.

Vidimo se u Fažani i dogodine!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.