Maslinovo ulje Bilini u Zagrebu? Naravno! Svi u Foodstock!

Maslinovo ulje Bilini u Zagrebu? Naravno! Svi u Foodstock!

Već neko vrijeme ljubitelji vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Zagreba znaju gdje poći po svoju dozu. 🙂 Adresa je Savska 50, a dućan se zove Foodstock! Tamo možete kupiti istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini, ali i cijeli niz drugih zdravih i ukusnih proizvoda domaćih OPG-a.

Vlasnika Foodstocka, g. Marka Bušića, zamolili smo da nam kaže više o Foodstocku i priči iza branda, asortimana ponude, a ujedno i o vlastitom lifestyleu.

Foodstock – plemenita vizija pretvorena u sjajan posao

Zašto prehrambeni proizvodi?

“Jedanaest godina sam radio u prehrambenoj industriji i tada sam upoznao tu branšu. Međutim, uslijed smanjenja obima rada firme, ostao sam bez posla. Razmišljanje što i kako dalje, a budući da sam i privatno ljubitelj domaće, lokalne hrane, u konačnici me usmjerilo na bavljenje ovim poslom.”

Zašto “Foodstock”?

“A naziv… pa bio je cijeli jedan zid ispisan asocijacijama, kemijskim formulama, metaboličkim reakcijama, poslovicama… no, od svih predloženih imena nam nijedno ime nije baš „sjelo“.

Budući da smo prvotno pomišljali biti dućan – skladište hrane OPG-ova, u koje bi se moglo ulaziti i kupovati – nastala je ideja za food-stock, što je jednostavno vodilo u Foodstock. I to je bilo to. (Foodstock, naravno, ima poveznicu i sa slavnim glazbenim festivalom Woodstock 😃).”

Koncept Foodstocka?

“Foodstock je trgovina voćem, povrćem, te raznim drugim proizvodima hrvatskih OPG-ova. Naša ponuda bazirana je na zdravoj, cjelovitoj, svježoj hrani lokalnih OPG-ova, proizvodima malih domaćih proizvođača, te ostalim probranim i kvalitetnim namirnicama. Nastali smo kao produkt osobnog nezadovoljstva uslijed manjka svakodnevne dostupnosti ponude zdrave hrane.

Poklopio se tu i splet okolnosti u kojima sam ostao bez posla, te odlučio pokrenuti vlastiti posao sa suprugom. Ja sam radio u prehrambenom sektoru, a supruga je inače po struci molekularni biotehnolog. Ljubav prema namirnicama i jednostavnim prehrambenim navikama bila je više od osobnih interesa – to je bio dovoljan pokretač i misao vodilja u ovoj priči.”

Kad je Foodstock otvoren?

“Formalno smo započeli sa radom unatrag tri mjeseca, a cijela priča je započela oko prije godinu i pol dana.”

Što kupci pronalaze u vašoj ponudi?

“Foodstock je jednostavna priča o lokalnom povrću i voću, domaćem mlijeku, jajima i hrani naših baka, onoj sa okusom i mirisom i zemljom po sebi.

Surađujemo sa preko 50-ak hrvatskih OPG-ova. Sve su to mali, zanimljivi proizvođači koji nude prekrasne proizvode. Iz Doline Neretve razni sokovi od 100% mandarine, citrusa, aronije te ostalog voća (OPG Klaudija, OPG Kican, GUUC). Nadalje, tu su delicije od smokve (OPG Ostojić), istarsko maslinovo ulje (OPG Rakovac), prvi zadarski tartufi (OPG Matak), nadalje džemovi i sokovi OPG-a Veselić, bučini proizvodi OPG-a Petrović i još mnogi drugi.

Od domaćih prerađivača istaknuli bismo Zdravo za gotovo – asortiman od rajčica, Volim ljuto – umaci, Nutri Kulti – zdrave grickalice, Agropošta – lagani sirupi od bazge, kadulje, mente…”

daruj zdravo

Ciljana publika?

“Ciljana klijentela su svi stanovnici planeta Zemlje koji se žele hraniti zdravom, lokalnom hranom iz kontroliranog uzgoja i provjerenog porijekla. Znači, svi koji uživaju u tome, te sebi i svojoj obitelji žele priuštiti dobre, kvalitetne namirnice i uživati u istima.”

Prednost kupnje u Foodstocku?

“Prednost kupovine u Foodstocku je bogat odabir iz širokog asortimana domaćih proizvoda provjerenog porijekla.”

Zašto OPG Rakovac / maslinovo ulje Bilini?

“Imao sam prije svega ovoga priliku probati maslinovo ulje Bilini koje me odmah osvoilo aromom, bojom, mirisom – ukratko, fruttato okusom. Nakon kontaktiranja nekolicine proizvođača koji su ušli u “uži” krug, najsuradljiviji su nam se pokazali OPG Rakovac. Danas mogu reći da mi je izuzetno drago zbog ove konstruktivne suradnje, za koju se nadam da će potrajati na zadovoljstvo naših kupaca kao i nas samih.”

maslinovo ulje zagreb
Maslinovo ulje Bilini u Foodstocku

Uz veliko HVALA Marku na izdvojenom trudu i vremenu za ove informacije o svojem preslatkom dućanu u kojem možete naći zaista veliki odabir domaćih zdravih namirnica, pozivamo sve vas koji imate Facebook profil, da posjetite službenu Facebook stranicu Foodstocka. Naravno, odite i do samog dućana, mi smo bili. I zaista je prekrasno mjesto, sa super asortimanom proizvodima i mega uslužnim djelatnicima. 🔝🔝🔝👌

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  1. Poštovanje. Proizvodimo vthunsku dalmatinske deliciju. Usecerene neprskane korice od narandze tzv. Arancine. Radimo ih svakodnevno. Ako vas zanima slobodno se javite da vam pošaljemo uzorke. Lp opg vifakovic