Kaki cookies - zdravi keksići s maslinovim uljem [OPG Rakovac]

Kaki cookies – slatki zdravi keksići s maslinovim uljem

Recepata za zdravu hranu s maslinovim uljem nikada dosta. 🙂 Ovom prilikom predstavljamo Kaki cookies – ukusne i zdrave keksiće s maslinovim uljem:

U zimsko doba dozrijevaju plodovi  pomikakija (kaki, japanska jabuka). Kad su zreli, ovi su plodovi sočni i slatki, žućkasti, narančasti ili crveni, ovisno o vrsti. U tradicionalnoj kineskoj medicini vjeruje se da kaki uravnotežuje energiju, pa se kao energetski bogata hrana koristi kod slabosti organizma.

Plodovi japanske jabuke u sebi sadrže značajne količine biljnih vlakana, brojne antioksidanse, značajne količine vitamina i minerala. Iznimno su ukusni sirovi, ali nema mnogo recepata u kojima možete upotrijebiti ovo egzotično voće, pa nije naodmet isprobati ovaj jednostavni recept koji slatki kaki sljubljuje s maslinovim uljem i cimetom.

kaki
kaki (japanska jabuka) – izvor slike: naturaldeminas.com

Kaki cookies s maslinovim uljem – recept

Sastojci

Po želji smjesu podijeliti na više dijelova i dodati kandirane naranče, sjeckane orahe ili lješnjake, komadiće čokolade…

Priprema

Pomiješati brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Dodati maslinovo ulje, pa promiješati. Dodati jaja, jedno po jedno. Žličicom vaditi gomilice veličine oraha, slagati na pleh obložen masnim papirom i peći na 190°C cca. 12 minuta.

Napomena

Svi sastojci se miješaju žlicom u jednoj posudi, a obično brašno se može zamijeniti integralnim, te običan šećer smeđim. U tom slučaju okus je još bolji!

Dobar tek!

Polja označena sa * su obavezna.
Poruka je uspješno poslana
Poruka nije poslana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.