Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini na natjecanju Oleum Olivarum 2016.

Extra djevičansko maslinovo ulje Bilini je učestvovalo na međunarodnom natjecanju Oleum Olivarum 2016. održanom jučer (12.3.2016.) u malom istarskom mjestu Krasica blizu Buja. Ovo je bio 19. po redu susret maslinara, na kojemu je - kako kažu organizatori - čak 99% prijavljenih ulja zadovoljilo kategoriju ekstra djevičanskog ulja, što svjedoči o 2015. kao doista sjajnoj godini za maslinare, ali i o Istri kao globalno priznatoj maslinarskoj regiji.

Među preko 170 prijavljenih uzoraka ulja, maslinovo ulje Bilini osvojilo je srebrnu medalju, na čemu zahvaljujemo organizatorima.

Na slici ispod je naš Saša, koji, nažalost, nije mogao prisustvovati jučerašnjoj manifestaciji, obzirom da je imao angažman u Poreču sa svojim blues-rock bendom. 🙂 Vidi mu se na licu da se nije baš naspavao, ali je itekako zadovoljan situacijom i osvojenim priznanjem.

Oleum Olivarum 2016

Oleum Olivarum 2016. - medalja i diploma

Bilini na ostalim ovogodišnjim natjecanjima:

Nakon osvojenih vicešampionskih titula na natjecanjima Povenjak '16. u Omišu i Maslina '16. u Splitu, ovo nam je treće priznanje ove godine. Od manifestacija na koje smo prijavili ulje Bilini, ove nam godine još predstoje Noćnjak 2016. - koji će se održati na otoku Braču - zatim natjecanje Agroudruge Fažana i udruge Ulika iz Medulina.

Naravno, nadamo se dobrim ocjenama i na predstojećim manifestacijama ove godine. Svakako ćemo vas izvješćivati o tome. 🙂

Povežite se s nama preko društvenih mreža u podnožju stranice:

Ostavi komentar